Τρόποι για να μη χάσετε τη φόρμα σας το καλοκαίρι, αν δεν πάτε γυμναστήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει ταυτιστεί με τις έννοιες της ξεγνοιασιάς, της χαλάρωσης και των διακοπών, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί κάθε επαφή με τη σωματική άσκηση. Θέλοντας και μη, όσο βρισκόμαστε απορροφημένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μπαίνουμε αυτόματα και σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι λογικό να διαταράσσεται με το ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Γιατί όμως, να “γκρεμιστεί” η προσπάθεια που έχετε κάνει μέσα στο χρόνο; Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε σε γυμναστήριο, υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι οποίοι μπορούν να σας κρατήσουν σε φόρμα και να σας προσφέρουν μεγάλη αναζωογόνηση. Πάμε να τους εξετάσουμε όλους μαζί!

1. Μείνετε πιστοί στο διατροφικό σας πλάνο

Μπορεί οι fitness influencers να προβάλλουν τη σωματική άσκηση ως βασικό βήμα για τη διατήρηση μιας υγιούς φυσικής κατάστασης, όμως είναι σημαντικό να δοθεί σημασία και στη διατροφή. Από τη στιγμή που “πέφτουν” οι ρυθμοί της καθημερινότητας, όλοι λίγο-πολύ συνηθίζουν να παρεκκλίνουν από τις διατροφικές τους συνήθειες, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Λίγο η ζέστη, λίγο η τεμπελιά, είναι αρκετοί λόγοι για να σαμποτάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια για διατροφή. Παρόλα αυτά, δεν παύουν να είναι και βάσιμοι, πράγμα που κάνει τον καθένα να αναρωτιέται για το πόσες θερμίδες καίμε την ημέρα χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Η επιμονή σε ένα διατροφικό πλάνο, έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για όσους επιθυμούν να κρατήσουν τη φόρμα τους. Η οργάνωση των γευμάτων που θα καταναλωθούν μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα, θα αποβεί καθοριστική για την επαρκή ενδυνάμωση του σώματός σας. Αυτό που μένει να κάνετε, είναι να βρείτε ή να σχεδιάσετε το πλάνο που θα ταιριάζει καλύτερα στις θερμιδικές ανάγκες και το ορμονικό σας προφίλ!

2. Βγείτε για περπάτημα

Περνώντας τώρα στο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας, η άσκηση του σώματος μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, εκτός γυμναστηρίου. Το περπάτημα είναι ένας από αυτούς κι αποτελεί μια από τις πιο απλές και πρακτικές μορφές άσκησης που μπορείτε να υιοθετήσετε. Δεν απαιτεί κάποιον εξειδικευμένο εξοπλισμό, παρά μόνο άνετα κι ευέλικτα ρούχα και παπούτσια, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλούς χώρους, όπως σε πάρκα, σε γήπεδα, ή ακόμα και γύρω από τη γειτονιά.

Μάλιστα, επειδή η ζέστη μπορεί να γίνει ανυπόφορη, η δική μας πρόταση, είναι να προτιμήσετε τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες για το περπάτημά σας. Ο καιρός θα έχει δροσίσει αισθητά, με αποτέλεσμα να μπορείτε κι εσείς να κινηθείτε με περισσότερη όρεξη. Η ευεργετική δράση αυτής της άσκησης, εκδηλώνεται μέσα από την ενίσχυση της αντοχής, τη ρύθμιση του βάρους, αλλά και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Ο καθαρός αέρας, θα “ξυπνήσει” τις αισθήσεις σας, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα αναζωογονήσει το σώμα και το πνεύμα!

3. Κάντε τις βουτιές σας

Δε νοείται καλοκαίρι, χωρίς κολύμπι! Μιας κι οι επισκέψεις στη θάλασσα ή την πισίνα γίνονται όλο και πιο τακτικές, γιατί να μην τις εκμεταλλευτείτε για την άσκηση του σώματός σας; Η κολύμβηση αποτελεί μια αεροβική δραστηριότητα, η οποία είναι ασφαλής ακόμα και για άτομα με πονεμένες αρθρώσεις, αφού δε βλάπτει το σκελετικό σύστημα. Ενεργοποιεί και ενδυναμώνει αμέσως όλους τους μυς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να “καίτε” κάθε φορά πολλές θερμίδες, αλλά και να γυμνάζετε ολόκληρο το σώμα.

Για αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα χαλαρό, ελεύθερο κολύμπι για προθέρμανση και να συνεχίσετε με άλλες ασκήσεις, όπως το ύπτιο και το πρόσθιο. Αν πάλι, δε φημίζεστε για τις κολυμβητικές σας ικανότητες, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στο έδαφος. Ξεκινήστε με μερικά sprints και συνεχίστε με κανονικό περπάτημα. Όπως και να έχει, το υδάτινο στοιχείο, μπορεί να κάνει θαύματα στο summer body σας!

4. Ξεκινήστε ποδηλασία

Το ποδήλατο για άλλους μπορεί να είναι ένα άκρως εξυπηρετικό κι εύκολο μεταφορικό μέσο, για άλλους όμως μετατρέπεται σε ένα μοναδικό όργανο εκγύμνασης. Η τακτική ποδηλασία, τονώνει και σμιλεύει τους μυς των ποδιών, συνδράμει στην απώλεια του λίπους, ενισχύει την ισορροπία και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, τα οφέλη αυτής της δραστηριότητας ανιχνεύονται και στην ψυχική υγεία. Αντί να μείνετε κλεισμένοι μέσα σε ένα γυμναστήριο, προτιμήστε να διανύσετε λίγο δρόμο με το ποδήλατό σας. Ειδικά όταν η θερμοκρασία “χτυπάει” κόκκινο και θέλετε να αποφύγετε το τρέξιμο, η ποδηλασία θα αποτελέσει την ιδανική εναλλακτική άσκηση που θα κρατήσει και το σώμα, αλλά και το νου σε εγρήγορση!

 

Ανανεώστε το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα κι εμπλουτίστε το με συνήθειες και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν σε φόρμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με πειθαρχία, μεθοδικότητα κι αποφασιστικότητα, μπορείτε να πετύχετε κάθε διατροφικό ή fitness στόχο σας!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.