Τραγωδία στο Μάτι: Ξεκινά σήμερα η δίκη στο Εφετείο – Στο εδώλιο ξανά οι 21 κατηγορούμενοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης προσδιορίστηκε το Eφετείο για τη δίκη των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες.

Έτσι σήμερα,  8 Ιουλίου, ανοίγει η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκη στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου θα δικαστούν και οι 21 κατηγορούμενοι από μηδενική βάση μετά την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Σπύρος Παππάς και σε ό,τι αφορά το ύψος των ποινών για τους καταδικασθέντες και σε ό,τι αφορά το αθωωτικό μέρος της ετυμηγορίας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η δικαιοσύνη σε αυτό στάδιο έδειξε ξεκάθαρα πως όταν θέλει μπορεί να τρέξει τις διαδικασίες καθώς πάνω από αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση που η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων προκάλεσε έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων, εξακολουθεί να πλανάται το… φάντασμα της ενδεχόμενης παραγραφής των πλημμεληματικών πράξεων που αποδίδονται στους κατηγορουμένους και ως εκ τούτου εξακολουθεί να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της επί της ουσίας ατιμωρησίας τους σε μια τέτοια περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορουμένους στους οποίους το δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 χρόνια έως 5 χρόνια κατά συγχώνευση φυλάκισης. Και εκείνο που στην κυριολεξία είχε εξοργίσει συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες ήταν η απόφαση της μετατροπής της ποινής σε εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Από τις 8 Ιουλίου η πλευρά των οικογενειών των θυμάτων θα βρεθεί και πάλι απέναντι σε όλους τους κατηγορουμένους που φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους ευθύνονται για τον μαρτυρικό θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

megatv.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.