«Κόλαφος» το πόρισμα για τη φωτιά στην Ύδρα – Ευθύνες σε Πυροσβεστική και Λιμενικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η έρευνα για την φωτιά στην Ύδρα που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που έφυγαν από θαλαμηγό με Καζάκους μεγιστάνες έχει φέρει στο φως ένα πόρισμα κόλαφο.

Από την έρευνα για τη φωτιά στην Ύδρα αποδεικνύεται ότι υπήρξαν παραλείψεις από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική αναφορικά με τους Καζάκους μεγιστάνες που βρίσκονταν στη θαλαμηγό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε προέκυψαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράλειψης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και για κάποια στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας,

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της. Παράλληλα μετά από σχετικά έγγραφα προκύπτει ότι το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το διπλανό σκάφος. της θαλαμηγού ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν έκανε έρευνες σε αυτή.

Σχετικά με τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, πήγε στη Βουλιαγμένη την επόμενη μέρα της φωτιάς (22 Ιουνίου) για να πάρει καταθέσεις από τους 10 επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο.

Φέρεται μάλιστα να ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφού τους είχε αφήσει ελεύθερους.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.