Εκτέλεση 54χρονου στο Ψυχικό: Στα ίχνη του δολοφόνου οι Αρχές (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου έξω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό, εστιάζοντας στον εκτελεστή, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με το MEGA, οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή του εκτελεστή σε άλλα συμβόλαια θανάτου κι εάν πρόκειται για μοναχικό δράστη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης της δολοφονίας παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος.

Στην Αττική, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν ήδη στα χέρια τους μια σειρά από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τη σκηνή του εγκλήματος, με τον δράστη να πλησιάζει το θύμα του με μηχανή και να τον εκτελεί με το όπλο που κρατούσε. Τον έβαλε στο στόχαστρο και πυροβόλησε αρχικά 16 φορές μέχρι να αλλάξει γεμιστήρα.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε από τα στενά της περιοχής και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στη Μύκονο εστιάζουν οι Αρχές

Ο 54χρονος δεν είχε φάκελο στην αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει για ανάμειξη σε ύποπτες δραστηριότητες.

Όλα δείχνουν πως η άκρη του νήματος βρίσκεται στη Μύκονο, εκεί που για περισσότερα από 20 χρόνια, ο 54χρονος έκανε τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί. Εκεί αποφάσισε να επεκτείνει από κάποια στιγμή και μετά τις δραστηριότητές του και να κάνει μέχρι και αγορές ακινήτων.

Σε καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί, τονίζεται πως ο 54χρονος προχωρούσε τα τελευταία χρόνια σε εκατοντάδες αποτυπώσεις ακινήτων και μέσα από αυτές προσδιόριζε αυθαιρεσίες που έβαζαν εμπόδια για ανεγέρσεις οικοδομών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

O 54χρονος ενδεχομένως να προχωρούσε σε παραπλανητικές μελέτες για τυχόν αυθαιρεσίες σε ακίνητα, για τη μη δυνατότητα ανέγερσης κτισμάτων, για αδυναμία νομιμοποίησης τους προκειμένου να πωλούνται σε χαμηλή τιμή. Και ακολούθως να υπάρχει αγορά των ακινήτων, νομιμοποίησή τους και πώλησή τους έναντι πολλαπλάσιας τιμής σε συνεργασία και με άλλους ιδιώτες.

«Πραγματικά είμαστε σε πένθος»

Άνθρωποι που γνώριζαν και συνεργάστηκαν με τον 54χρονο τοπογράφο, μίλησαν στο MEGA συγκλονισμένοι. Οι περισσότεροι ισχυρίστηκαν πως ο άτυχος άντρας έπεσε θύμα της μαφίας της Μυκόνου.

«Νιώθω συγκλονισμένη όταν το άκουσα χθες. Έκανα 3 ώρες να σηκωθώ από το κρεβάτι. Για μένα αυτό είναι ένα πρόσθετο πλήγμα στην ελεύθερη πτώση της Μυκόνου λόγω όλων αυτών που έχουν συμβεί τα περασμένα χρόνια», είπε φίλη του θύματος.

«Δεν υπήρχε άλλος, ο άριστος των αρίστων. Προσηλωμένος στην δουλειά του, πολλές συνεργασίες είχα μαζί του. Βέβαια εγώ δεν έχω τις μεγάλες δουλειές των εκατομμυρίων. Δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου, σαν παράνομη κίνηση, περίεργη κίνηση εκ μέρους του. Πραγματικά είμαστε σε πένθος. Ποτέ δεν είχα ακούσει τίποτα σε βάρος του», είπε φίλη του θύματος.

Είχε κερδίσει 2 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό παιχνίδι

Η ζωή του 54χρονου τοπογράφου άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, όταν όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος ή στενός φίλος και συνεταίρος του, κέρδισαν 2 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό παιχνίδι. Ακολούθησε η αγορά ακινήτου στη Μύκονο από το θύμα της χθεσινής δολοφονίας και στη συνέχεια αλλεπάλληλες αγορές τόσο στο νησί των Ανέμων όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Οι Αρχές έχουν βάλει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο 10 αγοραπωλησίες ακινήτων για τις οποίες υπήρξαν προστριβές και δικαστικές διενέξεις, ενώ η έρευνα εστιάζει και στη σχέση του θύματος με εταιρεία real estate.

Ο 54χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού το 2021

Ο 54χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, όταν και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση δύο ακόμη φορές στη Μύκονο, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει σε καταγγελία.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Οι αρχές στα χέρια τους έχουν τουλάχιστον 80 βίντεο που απεικονίζουν τη διαδρομή που ακολούθησαν δράστης και θύμα της δολοφονίας.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που η αστυνομία εμφανίστηκε στο σημείο του εγκλήματος.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η πινακίδα της μηχανής του εκτελεστή ήταν πλαστή, ενώ αναφέρεται πως πρόκειται για πρόσωπο γνώριμο στις Αρχές, που είχε εμπλακεί και σε άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.