Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: «Τα μαθήματα της Μπλάγκα» στο Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία ταινία κοινωνικού ρεαλισμού με στοιχεία αγωνίας και σασπένς που αντανακλούν την προσωπική αγωνία, την προσωπική μάχη με τις αξίες και τα ιδεώδη της πρωταγωνίστριας που σε κάθε της βήμα βυθίζεται και χάνεται μέσα στο σκοτεινό τούνελ του αναπόδραστου θα παρακολουθήσουν στις 9.30 το βράδυ την Τρίτη 2 Ιουλίου στο αίθριο του νέου Δημαρχείου οι φίλοι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

«Τα μαθήματα της Μπλάγκα» που σκηνοθετεί ο  Στέφαν Κομαντάρεφ, τον οποίο γνωρίσαμε στις «Ιστορίες μιας νύχτας», στο «Πέρασμα», στο «Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής βρίσκεται στη γωνία», μελετά διεισδυτικά τις εσωτερικές διεργασίες που συντελούνται στον ψυχισμό των ηρώων του, αποτελεί ένα καμπανάκι» ως προς την ηθική κρίση της κοινωνίας που αναφέρεται αποσπώντας αυτοδίκαια το βραβείο Κάρλοβι Βάρι.

Η ταινία

Η εβδομηντάχρονη Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στον νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις.

Απεγνωσμένη, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, θα περάσει στην απέναντι όχθη: μεθοδικά, γίνεται και η ίδια απατεώνας. Περισσότερο από μια ρεαλιστική αποτύπωση της τραχιάς κοινωνικής πραγματικότητας στη Βουλγαρία, περισσότερο από μια οξυδερκής σπουδή ενός αλησμόνητου χαρακτήρα – η Μπλάγκα εντυπώνεται στον νου, όπως και η ερμηνεία της Έλι Σκόρτσεφα–, τα Μαθήματα της Μπλάγκα σχολιάζουν το Κακό που φωλιάζει στον καθένα μας, με τρόπο που μόνο το σινεμά του Χάνεκε ή του Τρίερ στις καλύτερες στιγμές τους έχουν καταφέρει να συλλάβουν..

Πρωταγωνιστούν:    Eli Skorcheva, Gerasim Georgiev-Gero, Rozalia Abgarian, Ivan Barnev, Stefan Denolyubov, Ivaylo Hristov

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στον Άγιο Βασίλειο και την Κυριακή 7 Ιουλίου στη Θέα.

Οι προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

https://www.imdb.com/title/tt27996716/?ref_=fn_al_tt_1

https://www.youtube.com/watch?v=vPwlERnzKnw

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.