Πολιτιστική εκδήλωση στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στη Δροσιά Τριταίας (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 Ιουνίου, την 6η Πολιτιστική εκδήλωση στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στην καταπράσινη πλαγιά της οροσειράς του ορεινού όγκου Ερυμάνθου όπου η θέα είναι πανοραμική με πλήθος συγχωριανών, Δημοτικών Συμβούλων και επισκεπτών του χωριού. Τη Θεία Λειτουργία στο γραφικό εκκλησάκι τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Χρήστος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από Δήμο Ερυμάνθου: ο πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Νικόλαος Μαρτζάκλης, οι Δ. Σ. κ. Ηλίας Παπαγιαννόπουλος & Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, από την τοπική κοινότητα ο πρόεδρος κ. Ζώρλας Δημήτριος, αρκετοί συγχωριανοί, επισκέπτες του χωριού, μέλη του Συλλόγου.

Έκτη

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, της Αρτοκλασίας & τους χαιρετισμούς από τους προσκεκλημένους,
Πραγματοποιήθηκε η σήμανση του Υπεραιωνόβιου Πουρναριού που βρίσκεται δίπλα στο Ιερό του Ναού, με περίμετρο 3,80 μ. και ύψος πάνω από 20 μέτρα.

Με αυτή τη σήμανση το υπεραιωνόβιο Πουρνάρι συμπεριλαμβάνεται στα εβδομήντα δύο (72) δέντρα της Πελοποννήσου που έχουν σχέση με την Επανάσταση του 1821, καταγεγραμμένα από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας.
Με βάση της μαρτυρίες των ηλικιωμένων κατοίκων του χωριού, σε αυτό το Πουρνάρι σταματούσε για ξεκούραση ο αγωνιστής «ΓΙΑΝΝΙΑΣ» πριν ανέβει στην 1η κορυφογραμμή (υψόμετρο 1030 μέτρα), για να φθάσει στην «Πηλαλίστρα», μέρος που εκπαίδευε τα παλικάρια του.

Επίσης πολύ κοντά στο ίδιο Πουρνάρι βρισκόταν το παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, (σήμερα είναι σε μορφή χάλασμα), όπου φοίτησε για δύο χρόνια ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Σε όλους τους παρευρισκόμενους προφέρθηκαν κεράσματα, κρασί, γλυκά.

Έκτη

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση & τους κάλεσε στην επόμενη Πολιτιστική Κεντρική Εκδήλωση για του αγωνιστές «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» που θα γίνει στην Πλατεία του χωριού το Σάββατο 06 Ιουλίου 2024 ώρα 08.00 το βράδυ, σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και Δήμου Ερυμάνθου.

Έκτη

Έκτη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.