Περιφέρεια: Άμεση κινητοποίηση για την φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Ερυμάνθειας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αχαΐας, αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή ΜαστραντώνηΕρυμάνθειας.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς μετέβη από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος σε διαρκή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη (ο οποίος έφτασε και ο ίδιος στο μέτωπο της πυρκαγιάς αργότερα), κινητοποίησαν το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων για τη συνδρομή του έργου πυρόσβεσης, αλλά και τις προσπάθειες διαφύλαξης των πολιτών από τις αρχές ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στο έργο αντιμετώπισης του πύρινου μετώπου, που λόγω και των ισχυρών ανέμων, έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, η Π.Ε. Αχαΐας διάθεσε υδροφόρες και μηχανήματα έργου από το μητρώο πολιτικής προστασίας, οι οποίες παραμένουν στα σημεία για να συνδράμουν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι της πλήρους εξουδετέρωσης κάθε κινδύνου.

Επιπλέον, η Π.Ε. Αχαΐας προχωράει στη διάθεση ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Ερυμάνθου, ενώ διέθεσε μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών αλλά και γευμάτων, τόσο σε πολίτες, όσο και στα στελέχη της πυροσβεστικής που έδωσαν τη μάχη στην «πρώτη γραμμή» του πύρινου μετώπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαίας, Φωκίωνας Ζαίμης, δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο 24ωρο για τις περιοχές Μαστραντώνη, Αγία Βαρβάρα, Κάλφα και τους όμορους οικισμούς. Οι θυελλώδεις άνεμοι, η υψηλή θερμοκρασία και η χαμηλή υγρασία, δημιούργησαν ένα καταστροφικό τρίπτυχο για μια πανέμορφη περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου. Οφείλω να συγχαρώ τους άνδρες της πυροσβεστικής της ΕΜΟΔΕ, τους εθελοντές πυροσβέστες, τα στελέχη της αστυνομίας, του Δήμου Ερυμάνθου, της πολιτικής προστασίας, αλλά και όλους τους πολίτες που συνέβαλαν ο καθένας με την στάση του, στην αντιμετώπιση μίας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς, διαφυλάσσοντας πρώτα απ’ όλα τη ζωή και την υγεία όλων. Η ΠΔΕ συνέδραμε στο έργο της πυροσβεστικής που έδρασε με επίγεια και εναέρια μέσα και συνεχίζει ακόμα και τώρα, στις πολλές εστίες που ακόμα σιγοκαίνε, με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους επιχειρηματίες συμπολίτες μας που μέσα από μια ταχεία κινητοποίηση πρόσφεραν αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία και συνεργασία με το Δήμο Ερυμάνθου και τις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες, ώστε με συντονισμένες ενέργειες, η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα στους πληγέντες».

Σημειώνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, τα ειδικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν την πλήρη και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.