Ηράκλειο: Σύλληψη άνδρα που έφτιαχνε πλαστά «επώνυμα» είδη ρούχων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνελήφθη άνδρας στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος διαχειριζόταν ένα παράνομο εργαστήριο παραγωγής σταμπών για είδη ρούχων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο CretaLive, ο άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται για πλαστογραφία, παράνομη διάθεση προϊόντων και παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορικών σημάτων, ενώ το ύψος του προστίμου που του επιβλήθηκε υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 1.468.000 ευρώ.

Εκτός από τη σύλληψη του άνδρα, η αστυνομία κατέσχεσε και τον εξοπλισμό του, με τον οποίο εκτύπωνε πλαστές στάμπες, αλλά και ρούχα – τα οποία διέθετε ως αυθεντικά, επώνυμα είδη.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 σταμπωτικά μηχανήματα
2 επαγγελματικές ραπτομηχανές
7.509 πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών,
341 είδη ένδυσης με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών
2.000 είδη ένδυσης που προορίζονταν για εντύπωση
10 κεντητά πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών
Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε κατάστημα λιανικής πώλησης ιδιοκτησίας του άνδρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 τεμάχια ρούχων, τα οποία έχουν παραχθεί στον χώρο και έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.