Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών: Ξεκινάει η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συμμετέχοντας στο  Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχεται  τους μικρούς της  φίλους,  προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης  «Από τη Γη ως τον ουρανό» μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Στη φετινή «Καλοκαιρινή Εκστρατεία» τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται ζώντας μέσα στο απέραντο σύμπαν, μετράνε τα αμέτρητα, εξηγούν τα ανεξήγητα αναζητώντας απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη καλεί  τους μικρούς της από 5 ετών και άνω,   να δηλώσουν συμμετοχή για να ξεκινήσουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

 

Πρόγραμμα Ιουνίου

 

Τετάρτη 19/06/2024, ώρα 10:30 έως 12:00

Γιορτή έναρξης. 

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…

Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,  με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε  από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας  γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Για όλα τα παιδιά από 5 ετών και άνω

Απαιτείται  προεγγραφή 

 

Παρασκευή 21/06/2024, ώρα 10:30 έως 12:00

Αν ήμουν δέντρο…

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Για παιδιά από 8 ετών και άνω

Απαιτείται προεγγραφή 

 

Τετάρτη 26/06/2024

Συννεφο-ιστορίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεια; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Απαιτείται προεγγραφή 

 

Πέμπτη 27/06/2024

Όσα φέρνει ο άνεμος

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Για παιδιά από 8 ετών και άνω

Απαιτείται προεγγραφή 

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2610226792 και 2610224813

Συντονίστρια Προγράμματος: Κατερίνα Κούρου

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα: www.patraslibrary.weebly.com

FaceBook: https://www.facebook.com/patraslibrary?ref=hl

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.