Οι «Αντιθέσεις» της Ευδοκίας Στάμου-Βασιλειάδου παρουσιάζονται στα Παλαιά Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ποιητική συλλογή «Αντιθέσεις» της Ευδοκίας Στάμου-Βασιλειάδου παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, ώρα 8.30 μ.μ. στα «Παλαιά Σφαγεία Πατρών» (Ακτή Δυμαίων 84).

Θα μιλήσουν η Χριστίνα Κόκκοτα, φιλόλογος, θεατρολόγος, συγγραφέας και η Κατερίνα Μεναγιά, ψυχολόγος. Ποιήματα θα διαβάσουν οι Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου και Γεράσιμος Μοσχόπουλος, ενώ θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αθανασιάδης, Γιώργος Δρίτσας και Ελένη Θωμά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων.

Η Ευδοκία Στάμου-Βασιλειάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε ψυχολογία στο ΑΠΘ και στο PARIS VIII. Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το 1977 διακρίθηκε σε ποιητικό διαγωνισμό με το ποίημα «Ματαιότητα». Ποιήματά της αναφέρονται στην εγκυκλοπαίδεια νέων ποιητών του 1978-1979. Ασχολείται με το θέατρο και έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια στη θεατρική ομάδα «Τρίτο κουδούνι» που είναι ενεργή από το 2012. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. Οι «Αντιθέσεις» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της, μετά τα «Φωτεινά σχέδια» (2020) που επίσης κυκλοφορούν από το Δόντι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.