Το λάθος που κάνετε με την μπίρα και σας προκαλεί φούσκωμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλοι έχουμε συνδέσει την κατανάλωση μπίρας με φούσκωμα, αλλά μήπως φταίει ο τρόπος που τη βάζετε στο ποτήρι;

Όταν ο μπάρμαν ρίχνει την μπίρα σας στο ποτήρι, παρατηρήστε τι κάνει: Την αφήνει να αφρίσει ή προσπαθεί για μια «τέλεια» χωρίς αφρό μπύρα; Αν ναι, δεν σας κάνει καμία χάρη -απεναντίας. Όταν η μπίρα δεν αφρίζει στο ποτήρι, είναι πολύ πιθανό να αφρίσει στο στομάχι σας και να προκαλέσει ένα άσχημο φούσκωμα.

Ως “sommelier μπίρας” ο Max Bakker εξηγεί πώς οι περισσότεροι άνθρωποι σερβίρουν τη μπίρα λάθος. Οποιοσδήποτε καλός σομελιέ μπύρας ξέρει ότι όταν ξεκινήσει να γεμίζει το ποτήρι πρέπει να το πλαγιάσει ελαφρώς.  Όμως, πολλοί κρατούν το ποτήρι πλαγιασμένο έως ότου γεμίσει.  Αυτό δυστυχώς είναι λάθος!

Όταν δεν αφήνετε καθόλου αφρό κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, το CO2 παραμένει διαλυμένο στην ίδια την μπίρα. Στη συνέχεια, μόλις πίνετε την μπίρα και συνεχίσετε να τρώτε κάτι –πατατάκια ή ένα άλλο μεζεδάκι- ο αφρός εκρήγνυται σε ένα μπαράζ φυσαλίδων στο στομάχι σας. Αυτό είναι που προκαλεί φούσκωμα.

Για να σερβίρετε σωστά την μπίρα σας, ξεκινήστε με μια μικρή κλίση στο ποτήρι σας. Στη συνέχεια, μόλις η μπίρα αρχίσει να κάθεται στον πυθμένα, επιστρέψτε το ποτήρι στην όρθια θέση του και αφήστε την κορυφή να αφρίσει. Το διοξείδιο του άνθρακα θα απελευθερωθεί σε φυσαλίδες, -ευτυχώς έξω από το στομάχι σας.

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο είναι καλύτερα να πίνετε την μπίρα σε ποτήρι και όχι από το μπουκάλι. Πρέπει να μπει σε ένα άλλο σκεύος πριν την πιούμε έτσι ώστε όλες αυτές οι φυσαλίδες να ξεσπάσουν σε αφρό και να εκτονωθεί το CO2 πριν την πιείτε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.