Αν χάσει, χάνει τα πάντα…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Περικλής Νασόπουλος (thebest.gr), γιος του αείμνηστου Νάσου, ανήρτησε στο fb ένα άκρως εύστοχο σχόλιο για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ:

Η χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα, 2 ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο, στερείται κάθε είδους λογικής. Αυτό προκύπτει -και- από το γεγονός, πως όλες οι πλευρές αισθάνονται κάποια δικαίωση.
Οι νεοαριστεροί επειδή δικαιώθηκε η φυγή τους και επιβεβαιώθηκε το μονοπώλιο που αισθάνονται ότι έχουν στην αξιοπρέπεια και την πολιτική συγκρότηση, οι εσωκομματικοί πολέμιοι Κασσελάκη γιατί θεωρούν ότι του τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια και δίνει το δαχτυλίδι αλλού και οι Κασσελακικοί γιατί θεωρούν πως του δίνει την ευκαιρία να ξεμπερδέψει και με την εναπομείνασα εσωκομματική αντιπολίτευση για να τελειώνουν οι παλινωδίες που πάντα μάστιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ποιος έχει δίκιο, είναι μια άλλη κουβέντα.
Το σίγουρο είναι πως ο Τσίπρας, ο οποίος αν ήθελε όντως να σχολάσει τον Κασσελάκη μπορούσε να εργαλειοποιήσει τους ανθρώπους του και να ανοίξει την κουβέντα εν μέσω εργασιών του συνεδρίου, έκανε μια άτεχνη και ακατανόητη κίνηση η οποία θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει, καθώς επαναφέρει την εσωστρεφή συζήτηση για το ποιος την έχει μεγαλύτερη, την εσωκομματική επιρροή. Κι είναι ακριβώς εδώ το μεγάλο λάθος του, γιατί έβαλε τον εαυτό του σε αυτή τη μάχη που μαίνεται εδώ και καιρό και, από την οποία πολύ αξιοπρεπώς απείχε. Κι είναι η μάχη αυτή, για την οποία η κοινωνία αδιαφορεί, ακριβώς αυτή η κοινωνία την οποία υποτίθεται πως η «κυβερνώσα αριστερά» θέλει να υπηρετήσει.
Ο Κασσελάκης έκανε το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει. Σήκωσε το γάντι και παίρνει το ρίσκο μιας διαμάχης που ή θα τον ανδρώσει πολιτικά, αφενός βγάζοντας τον από τον ίσκιο του Τσίπρα και αφετέρου εγκαθιδρύοντας τη δίκη του απόλυτη κυριαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ, ή θα τον τελειώσει.
Όπως έχουμε μάθει πλέον, οι επόμενες δυο βδομάδες είναι κρίσιμες.
ΥΓ: Εκτός από αξιοπρεπώς, απείχε και ευφυώς, καθώς είναι μια μάχη στην οποία και να κερδίσει δεν έχει πολλά οφέλη να λάβει, ενώ αν χάσει, χάνει τα πάντα. Κακό ρίσκο, από κάθε άποψη.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.