Βρετανία: Πέθανε το οκτώ μηνών βρέφος που έπασχε από ανίατη νόσο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέθανε το οχτώ μηνών βρέφος από τη Βρετανία, η Ίντι Γκρέγκορι, η οποία στη διάρκεια της νύχτας είχε αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος της οικογένειάς της.

Οι γονείς της Γκρέγκορι έχασαν τον περασμένο μήνα τον δικαστικό αγώνα για να κρατήσουν το παιδί τους σε μηχανική υποστήριξη και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο παίδων του Βατικανού στη Ρώμη.

Το βρέφος πέθανε στις 3:45 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Σιμόνε Πίλον, Ιταλός δικηγόρος και πρώην βουλευτής, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Γκρέγκορι.

Το βρέφος έπασχε από μια σπάνια, ανίατη και εκφυλιστική μιτοχονδριακή νόσο, που έκανε τα κύτταρά του να μην παράγουν αρκετή ενέργεια. Οι γιατροί της υποστήριζαν ότι υπέφερε από έντονο πόνο και αγωνία και δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω θεραπεία. Τα αγγλικά δικαστήρια συμφώνησαν και την Παρασκευή εκδόθηκε η τελευταία απόφαση για την υπόθεση.

Το βρέφος μεταφέρθηκε το Σάββατο από νοσοκομείο του Νότιγχαμ στην κεντρική Αγγλία σε ένα κέντρο περίθαλψης όπου αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.

Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση χορήγησε στη μικρή την ιταλική υπηκοότητα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και να της επιτραπεί να μεταφερθεί στην Ιταλία. Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σχολίασε το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της, γράφοντας στο X: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ό,τι ήταν δυνατό. Δυστυχώς, δεν ήταν αρκετό. Καλό ταξίδι, μικρή Ίντι».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.