Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Κατάρρευση με παίκτη παραπάνω στο 2ο μέρος για το τριφύλλι και ήττα που τον φέρνει σε δύσκολη θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μια πολύ κακή εμφάνιση, ιδίως στο δεύτερο 45λεπτο με τη Ρεν, και παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 35 γνώρισε την ήττα με 3-1 στη Γαλλία και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ιδίως από τη στιγμή που η Βιγιαρεάλ κέρδισε τη Μακάμπι Χάιφα και μάλιστα με ανατροπή με 2-1.

Το τριφύλλι ουσιαστικά από τη στιγμή που βρέθηκε να παίζει με παίκτη περισσότερο από το 35′ μετά την αποβολή του Μπελοσιάν με απευθείας κόκκινη κάρτα έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει διπλό κόντρα στη Ρεν και να γίνει αυτός το αφεντικό του ομίλου.

Στο δεύτερο μέρος όμως αντί ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με έντεκα παίκτες να είναι αυτός που είχε τις φάσεις και να βρει το δεύτερο γκολ η Ρεν ήταν αυτή που κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμος προς την περιοχή της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γκολ στη γρήγορη μετάβαση με τον Σαλάχ για το 2-1

Και λίγο αργότερα από ένα αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μάτιτς από τον Βιλένα ο Μπλας νίκησε τον Μπρινιόλι για το 3-1 των Γάλλων και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο τέλος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε παίζοντας φουλ επίθεση να μπει ξανά στο ματς, να καταφέρει να μειώσει και να βρει ένα δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, κυρίως με τον Σπόραρ αλλά δεν τα κατάφερε με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Με τέσσερις αλλαγές ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Λαμία το περασμένο Σάββατο καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ και Παλάσιος.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σένκεφελντ, Γεντβάι.

Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Τσέριν και στην τριάδα μπροστά ο Παλάσιος ξεκίνησε αριστέρα, ο Μπερνάρ στα δεξιά και ο Βιλένα λίγο μπροστά τους και πίσω από τον Ιωαννίδη.

Γκέλα του Μπρινιόλι, 1-0 για τη Ρεν
Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς φάσεις αλλά με τη Ρεν να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα σε μια ανύποπτη φάση και μετά από ένα τραγικό λάθος του Μπρινιόλι. Στο 9′ ο Ρίντερ εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά προς το κέντρο της εστίας, εκεί που ήταν ο Ιταλός γκολκίπερ ο οποίος προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα αλλά αυτή πέρασε μέσα από τα χέρια του και κάτω από τα πόδια του για το 1-0 των Γάλλων.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει απειλητικός και τα κατάφερε στο 12′ σε σέντρα από τα δεξιά και κεφαλιά του Ιωαννίδη με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας. Πέντε λεπτά αργότερα το τριφύλλι γύρισε ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπερνάρ που έκανε το σουτ το οποίο έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Γκαγιόν.

Ο Ιωαννίδης έφερε το ματς στα ίσια
Στο 32′ ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σε μπαλιά από τα δεξιά προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Μπελοσιάν τον τράβηξε από πίσω και ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση.

Αφού έγινε αυτό ο ρέφερι από τη Σκωτία έδειξε την άσπρη βούλα και κόκκινη στον Μπελοσιάν. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και κατάφερε να νικήσει τον Γκαγιόν και με το όγδοο φετινό του τέρμα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνιβιτς προχώρησε σε αλλαγή καθώς θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως η Ρεν έπαιζε με δέκα παίκτες. Ο Σέρβος πέρασε στο παιχνίδι τον Τζούριτσιτς και έβγαλε τον Βιλένα με τον Παλάσιος να έρχεται στο δεξί άκρο και τον Μπερνάρ να πηγαίνει στο αριστερό.

“Χρυσές αλλαγές” για τη Ρεν, δύο γκολ σε πέντε λεπτά
Τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους πέρασαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. Ενώ η Ρεν προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 63′. Μια αλλαγή που άλλαξε και την εικόνα της αναμέτρησης υπέρ των Γάλλων.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση αφού έκλεψαν τη μπάλα στην άμυνα τους. Κανείς πράσινος δεν μπόρεσε να κόψει τη φάση με τη μπάλα να φτάνει αριστερά στον Μπλας. Αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πήγε προς τον Σαλάχ που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι. Αυτός είχε κατάφερει να τρυπήσει την πράσινη άμυνα και από κοντά πλάσαρε για να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 67′ ο Μάτιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Βιλένα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει απευθείας πέναλτι υπέρ των Γάλλων. Ο Μπλας στο 70′ ανέλαβε την εκτέλεση του και κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα για το 3-1 της ομάδας του.

Προσπάθησε αλλά χωρίς αποτέλεσμα το τριφύλλι
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε συνεχόμενες αλλαγές με σκοπό να κάνει επιθετικότερη την ομάδα του και είναι χαρακτηριστικό πως έπαιξε με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ – Ιωαννίδη και με δεξιό μπακ τον Μαντσίνι.

Στο 79′ ο Σπόραρ ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με τον Γκαγιόν να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ο Σλοβένος φορ είχε δύο ακόμη τελικές, αρχικά στο 81′ με κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας και εν συνεχεία στο 85′ με σουτ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Το παιχνίδι έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τους Γάλλους. Ο Μπλας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, από δύσκολη θέση αριστέρα, γύρισε, έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

ΡΕΝ: Γκαγιόν, Γκ. Ντουέ, Γου, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (63′ Μπλας), Λε Φεέ, Μάτιτς (90+3′ Ασινιόν), Τεριέ (63′ Σαλάχ), Ρίντερ (62′ Σανταμαρία), Καλιμουεντό (35′ Τριφέρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (78′ Σπόραρ), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (79′ Αράο), Τσέριν (46′ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μπερνάρ (72′ Αϊτόρ), Παλάσιος (72′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.