Πάτρα: Κατάθεση στεφάνων το πρωί – Δύο πορείες το απόγευμα για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κορυφώνεται σήμερα με κατάθεση στεφάνων και δύο πορείες στην Πάτρα ο τριήμερος εορτασμός της 50ης επετείου από Την Εξέγερση Του Πολυτεχνείου.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι οι εξής:

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον
Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, Δημήτρη Κατσαρό, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

11.30: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).

13.30: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.
Στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ωράριο
λειτουργίας τους.

Το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί δύο πορείες με διαφορετικές αφετηρίες.

Η πρώτη θα γίνει με σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας στις 5.30 το απόγευμα και η δεύτερη, από το Παράρτημα στις 6 μ.μ.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, τιμώντας την 50ή επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, θα συμμετάσχει στην πορεία, με συγκέντρωση στις 5:30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Νωρίτερα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 10.30 το πρωί, μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους θα καταθέσει στεφάνια στο Παράρτημα και στην Παλιά Ασφάλεια.

 

Επίσης, από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πάτρας, ανακοινώνεται για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Το όνομα του Γ. Σαμούρη σε χώρο της Πάτρας
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η Δημοτική Αρχή κάνει γνωστό, ότι θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί σε χώρο της Πάτρας, το όνομα του Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου από την Πάτρα, που έχασε τη ζωή του, στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.