Η Χριστίνα Αλεξοπούλου για την αγιοκατάταξη του π.Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, για την αγιοκατάταξη του π.Γερβασίου Παρασκευόπουλου:

Δόξα και ευχαριστία με πολλή ευγνωμοσύνη αναπέμπουμε στον Θεό για όσα μεγάλα και εξαίσια επιφύλασσε, στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα. Δώρο μεγάλο και επουράνιο προσέφερε σε όλους μας σήμερα.

Ενέπνευσε αγαθά στην καρδιά του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο προέβη στην αγιοκατάταξη και εγγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του μακαριστού πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Ο μαθητής του Αγίου Νεκταρίου στη Ριζάρειο Σχολή, ο πρωτοσύγκελος του αγωνιστή Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, ο ιερέας που γύριζε σε όλες τις συνοικίες της Πάτρας κρούοντας το «τάλαντον» και «εκ νυκτός ορθρίζων προς τον Κύριον…» θα μεσιτεύει εις τον αιώνα προς τον Θεό για τον πάντοτε ευσεβή πατραϊκό λαό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον πηδαλιούχο της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μερίμνησε για την προώθηση της αγιοκατάταξης και ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία για την ανακομιδή των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου το 2014.

Όλοι οι πιστοί των Πατρών επαναλαμβάνουμε σήμερα, τα προφητικά λόγια του Αγίου Νεκταρίου για τον νεαρό τότε Γερβάσιο: «Τοιούτος εμπρέπει ημίν ποιμήν. Εις το πρόσωπόν του βλέπω τον αυριανόν ταγόν της Εκκλησίας μας. Τον πραγματικόν ποιμένα του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Ο Κύριος μετ’ αυτού».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.