Ταξί: Πανελλαδική απεργία στις 22 Νοεμβρίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία προτρέπει όλα τα σωματεία μέλη της να συμμετάσχουν πέραν της 24ωρης απεργίας, στις όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις πόλεις τους.

Το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) προχώρησε στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την επόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), έχει ήδη αποφασίσει στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, με μία γενική ενημέρωση του Προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ προς τους συμβούλους, για όλες τις ενέργειες και τις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το Προεδρείο με τα Υπουργεία Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, άρχισε η συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

«Η συζήτηση έγινε σε έντονο κλίμα με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κυρίαρχο το φορολογικό νομοσχέδιο που «κατακεραυνώνει» – όπως επισημάνθηκε – τους ελευθέρους επαγγελματίες εν γένει και φυσικά οδηγεί προς την οικονομική καταστροφή και τον κλάδο μας και ζητάμε την απόσυρσή του».

Οι προτάσεις που έθεσε ο Προέδρος προς το συμβούλιο για ψήφιση ήταν:

1) Να προβεί σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία την επόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

2) Η Ομοσπονδία προτρέπει όλα τα σωματεία μέλη της να συμμετάσχουν πέραν της 24ωρης απεργίας, στις όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις πόλεις τους.

3) Να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο, ώστε να μπορεί να πάρει απόφαση αν χρειαστεί για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα κατά του νομοσχεδίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.