Στοχεύοντας στα καλύτερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως ενημέρωσε μέσω fb η γνωστή γιατρός Κατερίνα Γατοπούλου:

Η αγαστή συνεργασία της Διοικήτριας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Ασπασίας Ρηγοπούλου με την Συντονίστρια Διευθύντρια του Βιοπαθολογικού-Βιοχημικού Τμήματος Κατερίνα Γατοπούλου, έφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα την περαιτέρω αναβάθμιση του Ανοσολογικού-Ιολογικού εργαστηρίου του Βιοπαθολογικού-Βιοχημικού Τμήματος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.
Με την οικονομική στήριξη της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή κ. Γιάννης Καρβέλης, μέσω προκήρυξης και διαγωνισμού, έγινε προμήθεια κι εγκατάσταση στο Παιδιατρικό μας Νοσοκομείο ενός σύγχρονου ιολογικού αναλυτή!
Έτσι, από τούδε και στο εξής, θα γίνονται στους μικρούς ασθενείς του Καραμανδανείου νοσοκομείου
 -και σε ενήλικες ασθενείς στα πλαίσια διανοσοκομειακής συνεργασίας- αυτοματοποιημένες οι ορολογικές εξετάσεις για τους ιούς echo, coxsackie, parvo, adeno, ιλαράς, παρωτίτιδας και ερπητοϊούς.
Στον ίδιο αναλυτή θα εκτελείται αυτοματοποιημένη εργαστηριακή διερεύνηση διαφόρων αυτοανόσων,
με έλεγχο στον ορό αίματος αντισωμάτων διπλής έλικος ds-DNA, καθώς και έλεγχο anti-CCP για την ρευματοειδή αρθρίτιδα!
Σε άλλον ανοσολογικό αναλυτή του εργαστηρίου εκτελούνται ήδη εξετάσεις για όλους τους δείκτες
των ηπατιτίδων A, B, και C, καθώς για τους ιούς HIV, ερυθράς, CMV, για το παράσιτο τοξόπλασμα, φερριτίνης, τροπονίνης, φυλικού, βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D. Συνεχίζουμε την κλασική μέθοδο ελέγχου ρευματικών νοσημάτων των μικρών μας ασθενών με το ειδικό μικροσκόπιο ανοσοφθορισμού σε σκοτεινό χώρο -που εγκαινιάστηκε το 2015- συμπληρωματικά με τον σύγχρονο ιολογικό αναλυτή, που μόλις εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο μας!
Δικαιολογημένα λοιπόν τα χαμόγελα…. Στοχεύοντας στα καλύτερα, για την υγεία των παιδιών μίας τεράστιας γεωγραφικής περιοχής, που καλύπτει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην χώρα μας, εκτός Αττικής!!
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.