Ο λαός μας πάντα ήταν δίπλα στους αδύναμους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πατρινός πανεπιστημιακός Απόστολος Βανταράκης, ανήρτησε στο fb μια εύστοχη επισήμανση:

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ:
«Είναι απαραίτητο όμως να αναγνωρίσουμε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν στο κενό. Οι Παλαιστίνιοι είναι εδώ και 56 χρόνια υπό ασφυκτική κατοχή. Έχουν δει τη γη τους να καταβροχθίζεται από εποικισμούς, να καταστρέφεται από τη βία, με την οικονομία τους παγωμένη, τον λαό εκτοπισμένο και τα σπίτια τους κατεδαφισμένα. Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση στα δεινά τους, εξαφανίζονται. Το δράμα τους δεν μπορεί να δικαιολογεί τις απαράδεκτες επιθέσεις της Χαμάς και αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν με τη σειρά τους να δικαιολογούν συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ».
[…]
«Προστασία των αμάχων δεν είναι να τους χρησιμοποιείς ως ανθρώπινες ασπίδες. Προστασία των αμάχων δεν είναι να τους δίνεις εντολή να εκκενώσουν προς τον Νότο, όπου δεν υπάρχει φαγητό, νερό και περίθαλψη, και μετά να βομβαρδίζεις τον Νότο»
[…]
«Είμαι βαθιά ανήσυχος για τις ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που βλέπουμε στη Γάζα. Ας είμαστε σαφείς: κανένα μέρος σε μια ένοπλη σύγκρουση δεν είναι πάνω από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Για να απαλύνουμε αυτό τον απέραντο πόνο, να διευκολύνουμε τη διανομή της βοήθειας με πιο ασφαλή τρόπο, και να διευκολύνουμε την απελευθέρωση των ομήρων, επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».
[…]
«Τα διαθέσιμα αποθέματα σε καύσιμα του ΟΗΕ στη Γάζα θα εξαντληθούν σε μερικές ημέρες. Θα ήταν άλλη μία καταστροφή. Χωρίς καύσιμα, η βοήθεια δεν μπορεί να διανεμηθεί, τα νοσοκομεία δεν έχουν ηλεκτρισμό, και το νερό δεν μπορεί να καθαριστεί ούτε να αντληθεί. Ακόμη κι αυτή την ώρα του σοβαρού και άμεσου κινδύνου, δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας το μοναδικό ρεαλιστικό θεμέλιο για βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα: μια λύση δύο κρατών».
Το Ισραήλ ζητάει την παραίτησή του, γιατί «έδειξε κατανόηση στην τρομοκρατία»
Εμείς πάλι έχουμε ξεχάσει όπως πάντα κάνουμε και συμπεριφερόμαστε σαν να μη έχει γίνει κάτι παρόμοιο στην Κύπρο…και να συμπεριφερόματε με βλέμμα μόνο στην πλευρά του Ισραήλ… βιαστικά και οδηγείται βέβαια μόνο από συμφέροντα. Κρίμα γιατί ο λαός μας πάντα ήταν δίπλα στους αδύναμους ειδικά επειδή έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.