Ιδεολογικοί Εμφύλιοι στο ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O γνωστός Πατρινός συγγραφέας Βασίλειος Χριστόπουλος έγραψε στο fb για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ότι:

Ιδεολογικοί Εμφύλιοι στο ΣΥΡΙΖΑ
Χτες το βράδυ δέχτηκα το τηλεφώνημα ενός αγαπημένου συντρόφου. Για να υπογράψω το κείμενο της Ομπρέλας κατά του νέου προέδρου του Σύριζα. Προεκλογικά είχα υποστηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (μάλιστα είχα γράψει και κείμενα στο FB) και αυτό το τηλεφώνημα το περίμενα.
Μετά την εκλογή, όμως, είχα σκεφτεί και είχα αποφασίσει πως οφείλω να αποδεχτώ το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας.
Να σταθώ κριτικά σιωπηλός απέναντι στον νέο πρόεδρο.
Να μην είμαι αυστηρός και επικριτικός στα πρώτα ολισθήματα της απειρίας του.
Εκτίμησα μάλιστα τη δημόσια σιωπή του Τσακαλώτου που είχα υποστηρίξει. Στάθηκε μακριά από τα αιμοδιψή κανάλια του συστήματος. Ό,τι είχε να πει, το είπε καθαρά στην Πολιτική Γραμματεία της 18ης Οκτώβρη.
Όπως έχω γράψει θεωρώ τα συστημικά ΜΜΕ μέλος ενός δικτύου προπαγάνδας που πολέμησε λυσσαλέα το Σύριζα έως συντριβής και τον Τσίπρα έως εξαφάνισης.
Γι’ αυτό είχα εκπλαγεί από τη στάση έμπειρων συντρόφων να κατοικοεδρεύουν στα πάνελ τους και μπροστά σε δημοσιογράφους -αυτουργούς της συντριβής- να κατηγορούν, να συνομωσιολογούν, να καταγγέλλουν.
Να αμφισβητούν ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μέσα από διαδικασίες που προσδιορίστηκαν σε αποφάσεις της ΚΕ και του 3ου συνεδρίου.
Να δίνουν τροφή και υλικό στα ΜΜΕ προκειμένου να συνεχίζουν τον πόλεμο φθοράς.
Σκέφτηκα ακόμη πως οι έμπειροι σύντροφοι ακολουθούν τις πιο αρνητικές παραδόσεις της Αριστεράς: Ιδεολογικοί εμφύλιοι χωρίς αρχές, καταγγελίες, αλληλοεξόντωση. Και σήμερα πια, όλα αυτά να συντελούνται όχι στο σκοτάδι του παρασκηνίου, όπως παλιά, αλλά κάτω από τα φώτα των εχθρικών ΜΜΕ.
Αναρωτιέμαι: Πότε θα γίνει η Αριστερά αυτό που διακηρύσσει; Ένα βήμα διαλόγου, νηφάλιας κριτικής και ανεκτικότητας; Που τα μέλη της θα αναγνωρίζουν τη δύναμη της πλειοψηφίας και τα δικαιώματα της μειοψηφίας;
Αρνήθηκα, λοιπόν, να υπογράψω.
Και αντέτεινα στο σύντροφο πως η ενδεδειγμένη λύση είναι να μείνουμε και να δώσουμε τη μάχη. Αυτός στην Κεντρική Επιτροπή σε λίγες μέρες κι όλοι μαζί στο 4ο Συνέδριο.
Εκεί να επιδιώξουμε να θέσουμε τους κρίσιμους οδοδείκτες για το κόμμα και το νέο πρόεδρο.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.