Πάτρα: Πολυεθνική “ξεσκονίζει” γραφεία μηχανικών με εισαγγελική εντολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστάτωση και ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει στον τεχνικό κόσμο της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, η ενέργεια εταιρείας που πραγματοποιεί ελέγχους σε γραφεία μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τεχνικών εταιρειών κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάλληλοι πολυεθνικής εταιρείας, μετά από σχετικές καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής εντολής έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε γραφεία μηχανικών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάνουν χρήση λογισμικού της εταιρείας, παρανόμως.

Οι υπάλληλοι, κατά περίπτωση, συνοδεύονται και από δικαστικό επιμελητή, ο οποίος επιδεικνύει τη δικαστική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και έχουν ήδη οριστεί δικάσιμοι μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, ενώ η εταιρεία φέρεται να δίνει και η δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ∆υτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής ερωτηθείς σχετικά από την «Γ» δήλωσε τα εξής: «Έχει παρουσιαστεί στην ∆υτική Ελλάδα το φαινόμενο πολυεθνική εταιρεία μέσω εισαγγελικής παραγγελίας και δικαστικού επιμελητή κατόπιν καταγγελιών σε γραφεία μηχανικών να κάνει ελέγχους προκειμένου να διερευνήσει την ύπαρξη λογισμικού χωρίς άδεια.

Για τον λόγο αυτό έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλία, ερχόμενος σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Στασινό, προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα που παρουσιάστηκε στην περιοχή μας στην συνεδρίαση της αμέσως επόμενης ∆ιοικούσας Επιτροπής προκειμένου να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Ειδικότερα, να έρθει σε συνεργασία με όλες τις αντίστοιχες εταιρείες λογισμικών για καλύτερη αντιμετώπιση και χρέωση των προγραμμάτων. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι το κόστος απόκτησης και χρήσης ενός τέτοιου προγράμματος για το πρώτο έτος πλησιάζει το ποσό των 3.000 ευρώ».

Γνώμη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.