Φωκίων Ζαΐμης στη στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών: «Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα συμβαδίζουν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακόμα δύο μεγάλα εργοστάσια επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις, προκειμένου να συζητά με τους επαγγελματίες τα θέματα που τους απασχολούν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις ιδέες που έχουν για να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών τους.

Συγκεκριμένα, ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Μπροστά για όλους» Φωκίων Ζαΐμης βρέθηκε στη ΒΙ.ΠΕ. και επισκέφθηκε την εταιρεία NOVATEC και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης Αργυρόπουλος.

«Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης κι εγώ προσωπικά λόγω το τομέα που ανέλαβα ήμασταν κοντά στις επιχειρήσεις, πάντα ανοικτοί σε διάλογο και δεκτικοί σε όποια βοήθεια μπορούσαμε να παρέχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα να επισκεφτώ όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, και θα συνεχίσω μέχρι να ολοκληρώσω το στόχο μου. Πρέπει να καταφέρουμε να δυναμώσουμε την επιχειρηματικότητα για να έρθει η ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ζαΐμης. Αξίζει να τονιστεί ότι μέσα από την απορρόφηση προγραμμάτων, ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες ο κ. Ζαΐμης βοήθησε σημαντικά να δυναμώσει η επιχειρηματικότητα και να μειωθεί η ανεργία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιτεύχθηκε η μείωση της ανεργίας κατά 11,5 μονάδες μέσα στη τελευταία τετραετία, με το ποσοστό να φθάνει το 12,6% από 24,1% που ανερχόταν το 2019! Το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Περιφέρεια μας βρισκόταν στη δεύτερη θέση με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.