Στην φυλακή ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος της πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πόρτα της φυλακής πέρασαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους δύο από τους δέκα κατηγορούμενους για το κύκλωμα των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μετά την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο κατηγορούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι και ένας πατρινός, ενώ σε κάποιους εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Από την έρευνα των αρμόδιων αρχών, έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμα επτά εμπλεκομένους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ξεπερνούν τα κέρδη των μελών του κυκλώματος τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Να σημειωθεί πως το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα και επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.