Μέσα στο Νερό: Μια ιστορία για παιδιά στο Πολύεδρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρχίζουν αυτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. οι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Πολύεδρο.

Πρώτη εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Μέσα στο νερό”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέλισσα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Μια ιστορία για παιδιά, με χρήσιμες πληροφορίες για τον υποθαλάσσιο κόσμο και τη ρύπανσή του. Για να «βουτήξουμε» στα βαθιά νερά των θαλασσών μας ακολουθώντας τους στροβιλισμούς μιας πλαστικής σακούλας – πρωταγωνίστριας στο νέο βιβλίο.

Ένα ταξίδι όλο εκπλήξεις μαζί με τον καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδώρου στο θαλάσσιο οικοσύστημα, όπου «εισβολείς» και «ντόπιοι» βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με ανυποψίαστες συνέπειες για όλους μας! Μια ασυνείδητη πράξη μας ή μια απροσεξία μπορούν να γεννήσουν καταστάσεις που μόνο η προσοχή και η περίσκεψη μπορούν να αποτρέψουν, ώστε να χαιρόμαστε όλοι τη ζωή και ό,τι μας περιβάλλει.

Συντελεστές της έκδοσης:

Γιώργος Παπαθεοδώρου: είχε την ιδέα και την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου. Καθηγητής Ωκεανογραφίας στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας. Ασχολείται με την πλαστική ρύπανση των θαλασσιών για πάνω από δύο δεκαετίες. Φυσικά σχεδιάζει ασταμάτητα νέες περιπέτειες.

Αργυρώ Σταματάκη: η συγγραφέας, με πολυετή προϋπηρεσία στον χώρο της διαφήμισης και πλέον εργάζεται σε κοινωφελές ίδρυμα. Αρθρογραφεί για θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο.

Δανάη Χρηστάνη: η εικονογράφος. Ως αρχιτέκτονας της αρέσει να εκφράζεται με σκιτσάκια. Χρησιμοποιεί όλα τα χρώματα και ιδιαιτέρως το μπλε που της θυμίζει τη θάλασσα.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.