Βαλένθια: Ένας νεκρός σε φεστιβάλ ταυροδρομίας – Τον κάρφωσε ταύρος με τα κέρατα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο αίμα βάφτηκε φεστιβάλ ταυροδρομίας στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν ένας  ταύρος τον κάρφωσε με τα κέρατά του στα πλευρά.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης της Βαλένθια ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε ένας ταύρος κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ταυροδρομίας στην ανατολική Ισπανία.

Το θύμα, που δεν κατονομάστηκε, χτυπήθηκε στα πλευρά από τον ταύρο «Κοθινέρο» στο φεστιβάλ της πόλης Πόμπλα δε Φαρνάλς της Βαλένθια, το Σάββατο (23.09.2023). Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας δεύτερος Ισπανός χτυπήθηκε στο πόδι από τον ίδιο ταύρο, κατά τη διάρκεια της ταυροδρομίας στους δρόμους της πόλης και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στα φεστιβάλ αυτά οι ταύροι αφήνονται στους δρόμους της πόλης ενώ άνθρωποι τρέχουν μπροστά τους, σε μια παράδοση που τηρείται από τουλάχιστον 1.820 πόλεις της Ισπανίας κάθε χρόνο, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων «AnimaNaturalis» και «CAS International».

Τα φεστιβάλ παραμένουν πολύ δημοφιλή, μολονότι πολλοί ακτιβιστές τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα και βάναυσα. Τα τελευταία χρόνια συζητιέται η πρόταση απαγόρευσής τους.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.