Πάτρα: Λαμπρός εορτασμός για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών η 59η επέτειος της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον τόπο του μαρτυρίου του, την Πάτρα.

Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας από την Ρώμη και την Καθολική εκκλησία στην Πάτρα είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964 σε ατμόσφαιρα ιερής συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου. Τον μέγα αυτόν εκκλησιαστικό θησαυρό που επεστράφη στην αχαϊκή πρωτεύουσα και την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία σχεδόν 500 χρόνια αφότου είχε παραμείνει στην Δύση, είχε τότε υποδεχθεί ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών Κωνσταντίνος, με ιερό συγκλονισμό και συγκίνηση.

Η Τιμία Κάρα του Πολιούχου των Πατρών είχε τοποθετηθεί τότε στον Παλαιό ιερό ναό του Αγίου ενώ από το φθινόπωρο του 1974 μεταφέρθηκε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου που είχε μόλις εγκαινιαστεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο.Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πομπή για την Ιχθυόσκαλα όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου ενώ στη συνέχεια όπως επιτάσσει το έθιμο, η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα μεταφέρθηκαν με πλοιάριο διά θαλάσσης στον μώλο της Αγίου Νικολάου

Στις 19.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων έγινε η Θεία δοξολογία.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας που τοποθετήθηκε σε τιμητικό στρατιωτικό όχημα, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου.

Στην λιτάνευση συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες, ιερείς, ψάλτες, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.