«Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να είναι και πάλι Δημοτική Αρχή στον Δήμο της Πάτρας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Του Ταβουλάρη Αντώνη,

Συνταξιούχου ΟΣΕ, Γενικού Γραμματέα Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας,

μέλους ΔΣ Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων,

υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πατρέων

Πολλά έχουν γραφτεί και συνεχίζουν να γράφονται για το κατά πόσο η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να ηγηθεί ξανά του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της Πάτρας. Ας πάρουμε όμως με την σειρά τα γεγονότα.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε και δίνει μάχη για την συνολική βελτίωση της ζωής του Πατραϊκού λαού. Στηρίξαμε τον δίκαιο αγώνα για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Ως Δημοτική Αρχή πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι η μείωση των δημοτικών τελών και η απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους ασθενέστερους. Έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως είναι η δημιουργία του Νότιου Πάρκου, η διαμόρφωση του Έλους της Αγυιάς. Καταργήθηκε η πληρωμή των παρκόμετρων που ταλάνιζε το λαό της πόλης και αποδόθηκαν προς χρήση ελεύθερα πάρκινγκ σε Νότιο Πάρκο και Άγιο Διονύσιο.

Τα περισσότερα έργα που έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, πραγματοποιούνται με λιγότερα χρήματα στα ταμεία του δήμου, αφού έχει καρατομηθεί η κρατική χρηματοδότηση και δίνουν ψίχουλα. Όμως, η Λαϊκή Συσπείρωση ως Δημοτική Αρχή, κόντρα σε όλα τα εμπόδια που βάζουν οι κυβερνήσεις, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μπήκε μπροστά για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού. Σε όλα αυτά, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου μας, οι οποίοι με μεράκι και αυταπάρνηση πολλές φορές, βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Χάρη σε αυτούς, ο πατραϊκός λαός απολαμβάνει το Νότιο Πάρκο και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Κάτι που πρέπει να κατανοηθεί από όλους, είναι το τι συμβαίνει με το τρένο. Η διέλευση του τρένου, χάρη στους αγώνες που κάναμε όλοι μαζί, δεν θα διχοτομήσει την πόλη, περνώντας επιφανειακά, αλλά πετύχαμε την υπογειοποίησή του (σε ένα μεγάλο μέρος της Πάτρας), καθώς και να δημιουργηθεί στην επιφάνεια γραμμικό πάρκο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.