Νέες ταυτότητες: Ανοίγουν από αύριο ραντεβού και για τον Δεκέμβριο – Έχουν κλείσει ήδη 60.0000

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαζικά σπεύδουν οι πολίτες για να κλείσουν τα ραντεβού τους για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων από την περασμένη Δευτέρα (25.09.23), όταν και τέθηκε σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα.

Η ζήτηση για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων είναι ιδιαίτερα υψηλή, γι’ αυτό από αύριο, Σάββατο (30.09.23) ανοίγουν ραντεβού και για τον Δεκέμβριο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διπλασιαστούν τα ραντεβού για Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30/11/2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Ξεκινούν τα ραντεβού για Δεκέμβριο

Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.

Διπλάσια ραντεβού το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου

Τις αμέσως επόμενες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών. Για την εν λόγω αύξηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.