Μητσοτάκης για Κασσελάκη : «Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναφορά στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην απουσία του από τη βουλή, καθώς δεν είναι εκλεγμένος, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στη Βουλή θα τον αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα» και τόνισε «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Η αναφορά του πρωθυπουργού στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή, θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν -είμαι σίγουρος με επάρκεια- εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.

Θα έχει ενδιαφέρον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε.

Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Με σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με νέες λέξεις.

Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.

Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτό. Λίγο μας απασχολεί, εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».

Δείτε εδώ την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ – Η αναφορά του στον Στέφανο Κασσελάκη στο 27ο λεπτό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.