Επαναπατρίστηκαν 108 Έλληνες που έζησαν τον τρόμο των φονικών Ρίχτερ στο Μαρόκο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επαναπατρίστηκαν χθες 108 Έλληνες, που έζησαν τον τρόμο των φονικών Ρίχτερ στο Μαρόκο. Οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού της Aegean έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Μαρακές. Η ειδική πτήση δρομολογήθηκε χθες από την εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή.

Υπενθυμίζεται πως χθες με εντολή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών κινήθηκαν συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση αναχώρησε από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σημειώνεται πως αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ισχυρός σεισμός συγκλόνισε το Μαρόκο, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και χιλιάδες άλλη να τραυματιστούν ή να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.