Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας ως Εκπρόσωπος τουΠρωθυπουργού, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης παρευρέθηκαν επίσης, η Α.Ε. Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την άφιξη του Παναγιωτάτου, τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της υποδοχής, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Αποτελεί ύψιστη χαρά να υποδεχόμαστε τον Πρώτο μεταξύ των Ίσων της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη ΔυτικήΕλλάδα. Ο Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοιδημότες του Πύργου και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ομιλία του Παναγιωτάτου για την Κοινή Αειφόρο Συνθήκη στο αστικό και φυσικόπεριβάλλον, καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το ΟικουμενικόΠατριαρχείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Η Κυβέρνηση τουΚυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει μέγιστη σημασία στην προστασία του  περιβάλλοντοςκαι τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούμε δράσεις για τις πράσινεςμεταφορές, την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά και την προμήθεια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τεχνολογίες μηδενικών ρύπων».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.