Δίκη Πισπιρίγκου: Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα ευρήματα του καθηγητή Τοξικολογίας του ΑΠΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία ξεκίνησε σήμερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας υπέβαλλε αίτημα για διακοπή 15 ημερών προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος ο οποίος διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος, ούρων και οργάνων της Τζωρτζίνας εντοπίζοντας την κεταμίνη.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας, μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «επιστημονικές τοποθετήσεις κλόουν». Έχουμε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στον οποίο δεν παρέδωσε σειρά εγγράφων και τώρα υποστηρίζει ότι τα είπε προφορικά» σημείωσε ο κ. Κούγιας κατηγορώντας τον μάρτυρα για ψευδορκία .

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την 15νθήμερη διακοπή και αποφάσισε να εξεταστεί ο κ. Ράικος μετά την ανάγνωση των εγγράφων στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα στοιχεία που προσκόμισε σήμερα. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί ο μάρτυρας κατ αντιπαράσταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχει ζητήσει η πλευρά της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονα .

Ο κ. Κούγιας επανέφερε επίσης στο δικαστήριο αιτήματα για εξέταση από το δικαστήριο ειδικών επιστημόνων που έχει προτείνε,ι ενώ ζήτησε να προσκομιστεί και ο σάκος επείγουσας αναζωογόνησης προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα της θέσης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα τελευταία λεπτά ζωής της Τζωρτζίνας. Ζήτησε επίσης για άλλη μία φορά να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας, αλλά στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης αυτή τη φορά καθώς όπως είπε: «Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο»

Το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, τα αιτήματα για εξέταση νέων μαρτύρων με τον κ. Κούγια να σημειώνει πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.