Σε βάζει στον κόσμο της τέχνης…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σπουδαία Πατρινή χορογράφος Ελένη Μπαλαφούτη, έκανε μια ιδιαίτερη και άκρως διαφωτιστική ανάρτηση στο fb για το Barre Astié;

Στην ερώτηση «Γιατί να γυμνάζομαι με Barre Astié;», η απάντησή μου αναφέρεται στη χαλάρωση, την κινητικότητα των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, την ενίσχυση του μυϊκού τόνου, σε συνδυασμό με τη χαρά της μουσικής…και πολλά άλλα σημαντικά. Καταλήγω, συνήθως, λέγοντας ότι ως μέθοδος που έχει φτιαχτεί από χορευτή, τον Mr.Alain Astié, σε βάζει στον κόσμο της τέχνης χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιείς…Μέσα από την εσωτερίκευση και την αισθητική της κίνησης σε ανανεώνει συνεχώς, και σε κρατά δέσμια ή δέσμιο μιας σωματικής μεθόδου που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον χορό, χωρίς να είναι χορός…ή μήπως είναι;
Να μερικές διαπιστώσεις, χάρη στη χορογραφία Barre Astié που έκανα για την παράσταση Τέσσερεις Εποχές_opus2. Tης έδωσα τον τίτλο Θάλασσα και είχα τη χαρά να χορεύω κι εγώ μαζί με τις μαθήτριές μου:
1.Η σημειολογία της ΒΑ είναι πολύ πλούσια, και ικανή να δημιουργήσει μεγάλη γκάμα χορογραφιών.
2.Η προσέγγιση και η εκτέλεση μιας χορογραφίας ΒΑ απαιτεί, όπως κάθε τεχνική χορού, ακρίβεια στις γραμμές, στον χώρο και στο χρόνο.
3.Το πιο θαυμαστό απ’ όλα είναι ότι η ΒΑ δίνει την ευκαιρία σε άτομα κάθε ηλικίας να χαρούν την εμπειρία της σκηνής, μέσα από μια διεργασία όπου η αίσθηση οδηγεί στην αισθητική, το πνεύμα υποτάσσει το σώμα χωρίς ενοχικές παρεμβολές και η ουσία ξεπερνά την εικόνα. Ένα μάθημα υπερ-σωματικό, a-priori καλλιτεχνικό γιατί ο δημιουργός του δεν αντιλαμβάνεται τη ζωή χωρίς την τέχνη, μας ταξίδεψε, μας ένωσε…και έγινε Χορός!
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.