Κυρ. Βελόπουλος: Οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επίσκεψη στα καμένα χωριά του Έβρου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματός του.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, είπε ότι είναι οργισμένος «με όλα αυτά που βλέπουμε στο Νομό Έβρου και σε όλη τη Θράκη». Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «η Ελληνική Λύση έσυρε όλο το πολιτικό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως στον Έβρο, γιατί από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι θα είμαστε εδώ, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί άφησαν τις διακοπές τους ευτυχώς, και βρέθηκαν εδώ στην περιοχή. Όχι στην περιοχή που κάηκε, σε άλλες περιοχές, στην Αλεξανδρούπολη».

Και, εν συνεχεία, «οι ακρίτες του… Κολωνακίου, οι ακρίτες της… Εκάλης πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για τους ακρίτες του Έβρου. Αυτοί εδώ δεν φυλάνε απλά Θερμοπύλες, δίνουν τη ζωή της για αυτή τη χώρα. Οι κάτοικοι, λοιπόν, της Εκάλης καλύτερα να σταματήσουν να κάνουν άκριτη κριτική», ζήτησε ο Κ. Βελόπουλος.

Όπως υποστήριξε δε, «η αλήθεια ήταν ότι οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες. Οι συλλήψεις και οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν τους εμπρησμούς από χέρια παράνομων μεταναστών. Όλο αυτό επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση. Λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι με ψευτο-φράχτες για οικόσιτα δεν λύνεις το πρόβλημα της εισόδου των παράνομων μεταναστών».

Σύμφωνα με την προσέγγισή του, «μία είναι η λύση: αποτροπή εισόδου όλων αυτών των επικίνδυνων στοιχείων. Δεν είναι όλοι (σ.σ. τέτοιοι) αλλά μεταξύ των καλών, φιλήσυχων, αν θέλετε, κατατρεγμένων, μπαίνουν και πολλοί, οι οποίοι έρχονται να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Κρατείστε ένα πράγμα: ότι η περιοχή της Θράκης που είναι αμυντικό προγεφύρωμα της χώρας, έχει γίνει κρανίου τόπος. Ποιον βολεύει αυτό; Ποια χώρα βολεύει αυτό;», διερωτήθηκε εξ άλλου.

Παραλλήλως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε «άμεσα να αποζημιωθούν όλοι οι κάτοικοι, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για να παραμείνουν εδώ. Και κυρίως, να γίνουν τα έργα υποδομής για τις πλημμύρες». Επικαλούμενος, επιπλέον, την εμπειρία του από την πληγείσα περιοχή, τόνισε: «Είμαι οργισμένος με αυτά που έχω δει. Πέρα από την έλλειψη συντονισμού, πέρα από την έλλειψη σχεδιασμού, πέρα από το ότι χάθηκαν άνθρωποι στους δρόμους, που ήλθαν να σβήσουν τις φωτιές, δυστυχώς το χειμώνα θα έχουμε πλημμύρες», προέβλεψε και ζήτησε, «γρήγορα, αντιπλημμυρικά έργα».

Σε ερώτηση, τέλος, σχετικά με τη δράση πολιτών να «συλλαμβάνουν» μετανάστες, ο Κυρ. Βελόπουλος τους παρείχε κάλυψη κάνοντας λόγο για «αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη». Δικαίωμα που απορρέει, όπως ανέφερε, από το άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα και το οποίο δίνει το δικαίωμα στον πολίτη, «όταν δεν υπάρχει αστυνομία, να συλλαμβάνει αυτόν που παρανομεί εκείνη τη στιγμή».
Όμως το χειρότερο, κατά τον κ. Βελόπουλο, είναι ότι «βγήκαν από την Αθήνα οι γνωστές, δήθεν φιλάνθρωπες φωνές, οι οποίες χωρίς κόστος υβρίζουν και λοιδορούν ανθρώπους, που έκαναν το αυτονόητο. Μπορεί η εικόνα να είναι άσχημη -συμφωνώ σε αυτό- μπορεί η εικόνα να είναι αποκρουστική -συμφωνώ και σε αυτό, αλλά είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να φυλάει το σπίτι του, την περιουσία του. Και όταν υπάρχουν παράνομες πράξεις, να συλλαμβάνει τον παράνομο. Τελεία. Τέρμα η πλάκα. Σταματήστε από την Αθήνα, κυρίως οι κύριοι και οι κυρίες από το Κολωνάκι, την Εκάλη και το Ψυχικό, να βρίζετε αυτούς που επιβάλλουν το νόμο», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.