Φωτιές σε Βοιωτία και Εύβοια: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η φωτιά σε Εύβοια και Βοιωτία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και γι’ αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus.  

Συγκεκριμένα μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η χαρτογράφηση και η καταγραφή δεδομένων για περιοχές των  Δήμων Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου -Αράχοβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων -Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα 21 Αυγούστου  2023.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.