Φωτιές: Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα στον Έβρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις για ακόμη ένα συνεχόμενο 24ωρο οι πυροσβέστες στον Έβρο. Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 16:30, εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Αύρα.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά μετατοπίζονται οι δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβανομένων τριών προωθητήρων γαιών του στρατού κι ενός φορτωτή, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.