Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας: Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γ. Σκλήκα έστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερυμάνθειας Σπύρος Κόντης, για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ: – Διευθύνων Σύμβουλο ΕΛ.ΤΑ κ. Γ. Σκλήκα ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ: – Γεν. Διευθυντή Λειτουργιών Παραγωγής  Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ, Δ.ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ κ. Σ.Δάνδολο  – Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου

– Βουλευτές Π.Ε Αχαϊας

– Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ν.Φαρμάκη

– Δήμαρχο Ερυμάνθου

κ. Θ.Μπαρή

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Ερυμάνθεια Αχαΐας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο χαρακτηρισμός ως απαράδεκτης της απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος της Ερυμάνθειας είναι ο επιεικέστερος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Το σκεπτικό της απόφασης σας όπως έχει διαρρεύσει στον τύπο από την σχετική επιστολή σας στους εργαζόμενους, κάνει λόγο για σχέδιο ανασυγκρότησης των ΕΛΤΑ, το οποίο διαδέχεται την «ανασυγκρότηση» της προηγούμενης περιόδου που οδήγησε το ταχυδρομικό έργο σε πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος απέτυχε αφού πρώτα εξανεμίστηκαν 280 εκατομμύρια. Παρ’ όλα αυτά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, συνεχίζεται την ίδια στρατηγική η οποία δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους που είχε θέσει.

Ειδικότερα, όσον αφορά το κατάστημα της Ερυμάνθειας στο πλαίσιο των δικών σας επιλογών και παρά τις αντιδράσεις μας , κατέστη προ δυο ετών μονοπρόσωπο με αποτέλεσμα να λειτουργεί μετά βίας δυο φορές την εβδομάδα και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της μίας υπαλλήλου που ταυτόχρονα πρέπει να εξυπηρετεί 14 ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες και συνολικά 31 οικισμούς. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς σας σχετικά με τον όγκο αλληλογραφίας, δεμάτων και συναλλαγών. Αντίθετα, ο όγκος αλληλογραφίας, δεμάτων αλλά και η καταβολή συντάξεων διαμέσου ΕΛΤΑ είναι αυξημένη στην περιοχή ευθύνης του ταχυδρομικού καταστήματος Ερυμάνθειας σε σύγκριση με όμορες περιοχές.

Ένας από τους βασικούς λόγους αυτού είναι τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής και ο μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων οι οποίοι συναλλάσσονται με παραδοσιακούς τρόπους. Προφανώς η ενοποίηση με το ταχυδρομικό κατάστημα της Χαλανδρίτσας και η μετατροπή του γραφείου της Ερυμάνθειας σε θυρίδα το προηγούμενο διάστημα δεν σας επέτρεψε να δείτε την πραγματική εικόνα. Στο σημείο αυτό να σας γνωστοποιήσουμε επίσης ότι το εναπομείναν ταχυδρομείο της Χαλανδρίτσας ουδεμία γεωγραφική σχέση έχει την περιοχή μας και ως εκ τούτου δεν μας εξυπηρετεί( απέχει κατά μέσο όρο 30 χιλιόμετρα).

Με την αποχώρηση σας από την περιοχή μας καθίσταται πιο εμφανής από ποτέ η αδυναμία σας να λειτουργήσετε ως καθολικός πάροχος καθώς παραβιάζονται οι αρχές της ποιότητας, της ίσης μεταχείρισης και της καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε ταχυδρομικές υπηρεσίες γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμεθα παντός νόμιμου δικαιώματος μας το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση σας μας γεμίζει απογοήτευση και δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής της Τριταίας. Το αίτημα μας να παραμείνει σε λειτουργία το ταχυδρομείο της περιοχής δεν είναι ένα «καπρίτσιο» αλλά είναι μια πραγματική ανάγκη. Ελπίζουμε έστω για μία φορά τα επιχειρήματα μας να εισακουστούν και η επιστολή μας να μην καταλήξει στο καλάθι τον αχρήστων. Τέλος, ευχόμαστε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να βρουν τον πραγματικό δρόμο της ανάπτυξης και να μην οδηγηθούν στον αφανισμό!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Κόντης Σπύρος

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.