Βάσεις 2023: Ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόλις λίγες ημέρες αγωνίας απομένουν για τους χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2023 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου προσδιόρισε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα ανακοινωθούν οι Βάσεων 2023.

Ειδικότερα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στο τέλος του μήνα.

Αυτό σημάνει ότι οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να ανακοινωθούν ακόμη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερα τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου 2023 έληξε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών.

Πώς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με το newsit.gr οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.