Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα- Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο με βερνίκια και χρώματα στα Οινόφυτα Βοιωτίας. 

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα λίγο πριν τις 06:00 κι ευτυχώς δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι μεγάλη, όπως και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επί τόπου μετέβησαν κι επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα από το 112
Στους κατοίκους της περιοχής απεστάλη μήνυμα από το 112. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, εξαιτίας των επικίνδυνων για την υγεία τοξικών καπνών που δημιουργεί η καύση των υλικών του εργοστασίου.

Η φωτιά είναι ορατή από την εθνική οδό, καθώς, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν πυκνοί καπνοί λόγω των άκρως εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στο εργοστάσιο, γεγονός που εκτιμάται πως θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε εργοστάσιο που έχει χημικά-πρώτες ύλες για παρασκευή βερνικιών και χρωμάτων.

Τη χαρακτήρισε ως δύσκολη λόγω της φύσης των εν λόγω χημικών και παράλληλα τόνισε πως έχει περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για κτήρια που βρίσκονται γύρω από τις φλεγόμενες εγκαταστάσεις.

Είπε, επίσης, ότι η φωτιά καίει ολοσχερώς μια πτέρυγα του εργοστασίου, ενώ το υπόλοιπο κτήριο αναμένεται να σωθεί από τις φλόγες. Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πολύ σύντομα.

Η εν λόγω πτέρυγα, έκτασης 800-1.000 τ.μ., έχει ήδη καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Ο κ. Αρτοποιός προσέθεσε πως η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και γι’ αυτόν τον λόγο κάλεσε και ο ίδιος τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους έχοντας όλα τα παράθυρα κλειστά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα.

Ενημέρωσε, τέλος, πως στην περιοχή υπάρχει ανάκληση της κυκλοφορίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.