Μαίνεται η πυρκαγιά στην Μάνδρα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λευκόχωμα Λακωνίας αντιμετωπίζουν ισχυρές πυροσβεστικές, επίγειες και εναέριες, δυνάμεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες, δήμους, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και επισήμανε ότι από σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται στη χώρα μας 2 αεροσκάφη που αναμέναμε από τη χώρα του Ισραήλ.

Μηνύματα από το 112 και εκκενώσεις οικισμών

Λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης που υπάρχει εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Άγιος Παντελεήμων και Κιάφα προκειμένου να εκκενώσουν προς Ερυθρές και Μάνδρα- Ελευσίνα αντίστοιχα.

Νωρίτερα μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Οινόης αλλά και του Άγιου Ιωάννη Κορακά να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι των οικισμών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας, και Παλαιοχώρι.

62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Όπως είπε, ο κ. Αρτοποιός, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

«Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.