«Λευκός καπνός» από τη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Στις 13/7 συνεδριάζει η ΚΕ – Πρόεδρος της ΚΟ ο Σ. Φάμελλος, Αντιπρόεδρος της Βουλής η Ο. Γεροβασίλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη πως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ Αντιπρόεδρος της Βουλής ορίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη.

Γραμματέας του κόμματος ορίστηκε ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππας, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Παράλληλα εγκρίθηκε η εισήγηση της Γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου όπως και η εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Άγνωστο, ωστόσο παραμένει το πότε θα διεξαχθεί το διαρκές συνέδριο.

Υπενυμίζεται ότι κεντρική επιδίωξη της σύσκεψης ήταν να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες που υπάρχουν σε μια συνεδρίαση όπου δεν έδωσε το παρών ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στείλει το μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στην εσωκομματική διαδικασία, ενώ απών ήταν και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η πρόταση Σπίρτζη για μεταβατική εκπροσώπηση από τέσσερα πρόσωπα

Συλλογική μεταβατική ηγεσία προτείνει ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα πληροφορίες είναι οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς.

«Αυτό συζητήσαμε και θα αποφασίσουμε σήμερα. Μια μεταβατική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται σε ένα κόμμα αυτό. Αν θυμάμαι καλά και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχε μεταβατική ηγεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν» τόνισε.

«Η δική μου η πρόταση ήταν, από τη στιγμή που έχουμε αυτή την κατάσταση, να υπάρξει ένας αριθμός αναπληρωτών του προέδρου μας, Αλέξη Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σε ερώτηση για τον αριθμό αυτών των προσώπων απάντησε: «Τέσσερις».

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα τόνισε: «Η δική μου η πρόταση ήταν να πάει η εκλογή του προέδρου και οι προσυνεδριακές διαδικασίες αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Δεν μπορούμε να πάμε να εκλέξουμε στην τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή τέλη Αυγούστου, Σεπτέμβριο» κατέληξε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.