Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο – Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δ. Αττική και Λακωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο.

Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ έχουν ενισχυθεί και πρόκειται να ενισχυθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πεζοπόρα τμήματα και οχήματα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Το βασικό μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στο φράγμα του Γαδουρά και στο χωριό Λάερμα. Για να αποτραπεί η είσοδος της φωτιάς στα Λάερμα δόθηκε σκληρή μάχη στη διάρκεια της νύχτας ενώ το χωριό εκκενώθηκε χθες το βράδυ για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο, Γιάννη Αρτοποιό  απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό. Στο σημείο επιχειρούν, 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ακόμη, στις 7 το πρωί επρόκειτο να φτάσουν και 31 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα από τη Σλοβακία.

Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Λακωνία και Δυτική Αττική, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο αδιάλειπτα για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.