«Συναγερμός» από τον ΠΟΥ: Η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Καμπανάκι» για την ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, αναμένεται να χτυπήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να γνωστοποιήσει ότι το γλυκαντικό ασπαρτάμη είναι πιθανόν να είναι καρκινογόνα ουσία.

Εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου, τότε η ανακοίνωση του ΠΟΥ αναμένεται να «ταράξει» τα νερά στη βιομηχανία τροφίμων και να φέρει νέα δεδομένα στο προσκήνιο.

Η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα «ολιγοθερμιδικά» ή «μη θερμιδογόνα» ή «έντονης γλυκύτητας» γλυκαντικά που προστίθενται ως υποκατάστατα της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Η ασπαρτάμη, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.