Σερέλης: “Στο ΣΕΦ δεν βάλαμε δύο ανοιχτά σουτ στο τέλος, απόψε βάλαμε πάνω σε άμυνα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού κι έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου στη Basket League, με τον Χρήστο Σερέλη να εξηγεί πώς η ομάδα του κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος, εν αντιθέσει με ό,τι έγινε στο ΣΕΦ πριν από τέσσερα βράδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Πριν ξεκινήσω, να ευχηθώ περαστικά στον Σάσα. Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό και να είναι υγιής και να επιστρέψει γρήγορα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Για το παιχνίδι, σήμερα θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε. Αυτό φάνηκε από την αρχή ως το τέλος. Είχαμε καθαρό μυαλό στην αρχή, αυτό μας έδωσε έξτρα ώθηση στην άμυνα, που ούτως ή άλλως ήταν καλή από τον πρώτο αγώνα. Δυστυχώς προς τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός έκανε κάποιες προσαρμογές, μας αρνήθηκε κάποιες πάσες, χάλασε το μυαλό και την ηρεμία μας. Δεχθήκαμε κάποια καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Το παιχνίδι έγινε πάλι ντέρμπι εκεί.

Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε απόψε. Είχαμε διάθεση, μπήκαμε με τον ίδιο τρόπο στο δεύτερο μέρος. Ίσως οι δύο απουσίες του Ολυμπιακού στη διάρκεια του αγώνα, νομίζω ότι μας θόλωσαν το μυαλό. Γιατί εκτός από τη θέληση, μπήκε κι ένα “πρέπει” στο μυαλό των παικτών. Όσο δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε, αγχωνόμασταν. Στο τέλος, πήγε στην κατοχή. Στο ένα σουτ. Σήμερα ήμασταν αυτοί που βάλαμε ένα μεγάλο σουτ στο τέλος πάνω σε άμυνα, αν και θέλαμε να επιτεθούμε στον Πίτερς κι όχι στον Φαλ. Παρόλ’ αυτά το σουτ μπήκε. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, θεωρώ πως δικαιούμασταν μια νίκη. Έτυχε να πάρουμε το σημερινό και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας”, για να προσθέσει αργότερα:

“Από το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ είχαμε πει ότι ήταν σημαντικό πως όλα πήγαν πάλι σουτ. Κι εκεί είχαμε δύο ανοιχτά σουτ, τα οποία δεν βάλαμε. Σήμερα βάλαμε ένα πιο δύσκολο. Νομίζω ότι έχουμε περάσει το στάδιο του αν μπορούμε να κερδίσουμε ή όχι. Και πριν από αυτό το παιχνίδι, το δείξαμε. Αυτό που μας μένει πλέον είναι να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία. Είναι ξεκάθαρο πως απέναντι στις αλλαγές του Ολυμπιακού δεν έχουμε συνέπεια στα λεπτά που παίζουμε. Αν το βελτιώσουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για περισσότερες νίκες”.

Σε ερώτηση για την σταθερότητα του Παναθηναϊκού, απάντησε: “Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός όταν ξεκινάει καλά, συνεχίζει έτσι. Αντίθετα, δυστυχώς έχουμε δείξει πως δεν έχουμε συνέπεια. Το βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια. Το είδαμε και στο ΣΕΦ την Κυριακή”.

Για τη διαιτησία και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τη σειρά: “Η διαιτησία στο μπάσκετ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί οι διαιτητές πρέπει να πάρουν 40, 50, 60 αποφάσεις, οπότε μπορούν να γίνουν παράγοντες του αγώνα. Δεν έχω σκοπό να μιλάω για τη διαιτησία, όπου κι αν βρίσκομαι. Αν οι διαιτητές σφυρίζουν με τα ίδια κριτήρια, τότε όλα είναι εντάξει. Αν όχι, τότε ανοίγει η κουβέντα. Δεν θα μιλήσω όμως για τη διαιτησία, δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.