Ο Σέρχιο Ρίκο παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Σέρχιο Ρίκο, παραμένει σε σταθερή κατάσταση, υπό καταστολή και στενή παρακολούθηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ανέφερε το νοσοκομείο Virgen del Rocio της Σεβίλλης, όπου εισήχθη την περασμένη Κυριακή με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τις οπλές αλόγου, κατά τη διάρκεια του Romeria del Rocio στην Ουέλβα.

Πηγές από το νοσοκομείο της Ανδαλουσίας ενημέρωσαν το ισπανικό πρακτορείο EFE την Τετάρτη ότι ο Ρίκο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση «μετά από 72 ώρες εξέλιξης στη μονάδα εντατικής θεραπείας», όπου παραμένει λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του.

«Παραμένει υπό την επίδραση καταστολής, με στενή παρακολούθηση και φροντίδα από την ομάδα εντατικής ιατρικής και σε συμφωνία με άλλους ειδικούς με διεπιστημονικό τρόπο», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η σύζυγός του, Άλμπα Σίλβα, ευχαρίστησε την Τρίτη για όλες τις εκφράσεις στοργής που δέχεται η οικογένεια και είπε ότι «ο Σέρχιο έχει πολλούς ανθρώπους που προσεύχονται γι΄ αυτόν και είναι πολύ δυνατός». Η οικογένεια ζήτησε, μέσω της υπηρεσίας Τύπου του νοσοκομείου της Σεβίλλης, «να μην κάνει δηλώσεις για την πολύ περίπλοκη κατάσταση που περνάει».

Ο Σέρχιο Ρίκο δέχτηκε πολλές κλωτσιές στο κεφάλι από ένα άλογο όταν βρισκόταν στο έδαφος, αφού έπεσε από τον ίππο του, σύμφωνα με μαρτυρίες. Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί της Κυριακής, ενώ ο τερματοφύλακας της Παρί συμμετείχε σε τοπικό προσκύνημα, έφιππος. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Virgen del Rocío.

Έκτοτε, έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης από συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων ο Κέιλορ Νάβας και ο Σέρχιο Ράμος. «Ζητώ μια αλυσίδα προσευχής για τον φίλο μου, σας παρακαλώ, είμαστε μαζί! Σ΄ αγαπώ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο έμπειρος τερματοφύλακας, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία είναι μαζί με τον Ρίκο.

Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, από την πλευρά του, έγραψε: «Προσεύχομαι για σένα, φίλε μου…. Σέρχιο Ρίκο, όλη μου η δύναμη και η πίστη μου είναι μαζί σου».

 

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.