Πάτρα: Στο εφετείο η στυγερή δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά – Τι είπε ο αστυνομικός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σκηνικό της στυγερής δολοφονίας της 43χρονης Ναταλίας Βουτσινά, μητέρας ενός παιδιού, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στα Μποζαϊτικα, πριν δέκα χρόνια, «ζωντάνεψε» χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Στη χθεσινή διαδικασία στα δικαστήρια κατέθεσε ως μάρτυρες αστυνομικός της Ασφάλειας που περιέγραψε τις πρώτες εικόνες του εγκλήματος.

Settin
Fullscreen
(f)

«Ήρθε στην υπηρεσία μας και είδαμε μπροστά μας έναν άνθρωπο μέσα στα αίματα, να κρατά ένα μαχαίρι και να μας λέει… σκότωσα έναν άνθρωπο. Ήταν ταραγμένος, συναισθηματικά φορτισμένος αρχικά, όμως απαντούσε στις ερωτήσεις μας. Μετά μας υπέδειξε πως μπήκε στο σπίτι και μας είπε όσα έγιναν…

Μας έδειξε πως μπήκε από την πίσω πόρτα, της κουζίνας, είδαμε διασκορπισμένα πράγματα στο χώρο που μαρτυρούσαν πάλη, αίματα στα σεντόνια της κρεβατοκάμαρας και ένα πτώμα σε μια λίμνη αίματος», κατέθεσε στο ΜΟΕ Πάτρας ο αστυνομικός που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Ανέφερε, μάλιστα, πως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς, πως την είχε γνωρίσει πριν από 18 μήνες και πως την αγαπούσε παράφορα και πως αυτή τον απέφευγε. Νωρίτερα, είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο σύντροφός της, ο οποίος τόνισε πως το προηγούμενο βράδυ ο κατηγορούμενος – τον οποίο γνώριζαν από παλιά καθώς τους είχε κάνει εργασίες -είχε πάει στο κατάστημα χωρίς όμως να μιλήσουν και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να τον ώθησε στο να της αφαιρέσει τη ζωή.

Ο ισχυρισμός περί μειωμένου καταλογισμού

Στο Δικαστήριο κατέθεσε χθες ο ειδικός πραγματογνώμονας που είχε οριστεί, ο οποίος επανέλαβε όσα είχε αναφέρει και πρωτοδίκως, ό,τι δηλαδή ο κατηγορούμενος ήταν μειωμένου καταλογισμού όταν τέλεσε την πράξη του. Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο είχαν καταθέσει η ψυχίατρος των φυλακών και ειδικός πραγματογνώμονας, οι οποίοι είχαν διαφορετική προσέγγιση ως προς το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

«Εκείνη την περίοδο δεν ήταν καλά» κατέθεσε ο αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος ανέφερε πως πολλά από όσα έλεγε εκείνη την περίοδο δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αποδίδοντας το γεγονός στο σοβαρότατο τροχαίο που είχε το 2018 στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δικηγόρος Αθηνών Απόστολος Λύτρας επέμεινε πως ο εντολέας του όταν τέλεσε την πράξη ήταν ευρισκόμενος σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού και πως τα όσα ισχυρίστηκε για το κίνητρο της δολοφονίας δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο.

Επίσης, ανέφερε πως θα μπορούσε αντί να παραδοθεί στις αρχές να διαφύγει προς την Αλβανία και να αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο Πατρινός δικηγόρος Γιώργος Νιάρος αντέκρουσε τον ισχυρισμό υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος το επίμαχο διάστημα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και πως είχε επίγνωση όσων έπραξε.

Υπενθυμίζουμε πως ο κατηγορούμενος διεγνώσθη το διάστημα που εξέτιε την ποινή του πως πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη με τη συνέχιση της εξέτασης μαρτύρων.

*Εφημερίδα Γνώμη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.