Πάτρα: Έκδοση εισιτηρίου και χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Πατρέων έχει προχωρήσει ένα ακόμη βήμα στον εκσυγχρονισμό στην δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση περιορισμένου χρόνου, που εφαρμόζεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών στην ελεγχόμενη στάθμευση, δίνεται ένας εναλλακτικός τρόπος έκδοσης εισιτηρίου/χρόνου στάθμευσης, μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου αντί για την χρήση κάρτας.

Πρόκειται για την δωρεάν εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» από τις αντίστοιχες εφαρμογές των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Η εφαρμογή λειτουργεί με επιτυχία πάνω από έξι μήνες και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πάνω 8.200 ηλεκτρονικά εισιτήρια παρόδιας στάθμευσης και έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή πάνω από 1.000 συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζουμε το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης λειτουργεί και με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας αξίας 30 λεπτών, η προμήθεια των οποίων μπορεί να γίνει από καταστήματα και περίπτερα της πόλης. Η διάρκεια στάθμευσης είναι μίας ή δύο ωρών, ανάλογα με την οδό στάθμευσης. Οι ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν σε κάθε διασταύρωση αναγράφουν την επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης.

Για μεγαλύτερους χρόνους στάθμευσης οι δημότες μπορεί να παρκάρουν δωρεάν στις εισόδους της πόλης.
Ο Δήμος διαθέτει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο κάθε 10 λεπτά από το πάρκινγκ «Καλεντζώτη» προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.

Πληροφορίες σχετικά με το χρονικό περιορισμό στάθμευσης και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής στα κινητά παρουσιάζονται στην ενότητα «Στάθμευση» στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου:
https://e-patras.gr/el/parodia-stathmeysi

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ως εξής:
Για το Google είναι το play store
Για την Apple είναι το App Store

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.