Κατερίνα Σολωμού: Εκτός πραγματικότητας ο κύριος Μητσοτάκης για το ΕΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η καθηγήτρια Ιατρικής, αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, Κατερίνα Σολωμού, σχολιάζει, στον απόηχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΕΣΥ:

Σήμερα ο Κος Μητσοτάκης ανέφερε “Θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον ‘Αγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.”
Ως Ιατρός σε νοσοκομείο, θέλω να ρωτήσω τον Κο Μητσοτάκη να μας πεί βάσει ποιών δεδομένων, δεικτών ή διεθνούς αξιολόγησης, προκύπτει η “αξιοζήλευτη” λειτουργία σε διεθνές επίπεδο ή μήπως το κρατάει μυστικό;
Το ΕΣΥ λειτουργεί, σχεδόν αποκλειστικά πλέον, λόγω της αυταπάρνησης του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού, εξαιτίας των τεραστίων ελλείψεων σε όλα τα επίπεδα, υποστελέχωσης, υποβάθμισης και εγκατάλειψης δομών.
Ανθρώπινες ζωές χάνονται καθημερινά, το δημόσιο σύστημα υγείας τελεί υπο κατάρρευση και οι Κυβερνώντες βλέπουν μία “αξιοζήλευτη” λειτουργία σε διεθνές επίπεδο…
Είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ο Κος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.