Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Ξεχωριστή τιμή σε Κώστα και Τάκη Πετρόπουλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεχωριστή τιμή θα αποδοθεί από την Επιστημονική Κοινότητα της Σχολής Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Κώστα και τον Τάκη Πετρόπουλο, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από: https://www.youtube.com/channel/UCXEc-0WwvsZoqSuQ3_Tvi4A

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, που μετεξελίχθηκε στη σημερινή Σχολή, η Επιστημονική Κοινότητα θα τιμήσει για τη συμβολή τους στη συνολική ανάπτυξη της επιστήμης, τους παρακάτω:
Γιαννάκης Παναγιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).
Γουναρίδης Μπάμπης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώτος και ιστορικός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), επί της θητείας του οποίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.
Ζέρβας Γιάννης, ομότιμος καθηγητής της Αθλητικής Ψυχολογίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.
Πετρόπουλος Κώστας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής.
Πετρόπουλος Τάκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, καλαθοσφαιριστής και προπονητής, πρώτος μεταδικτατορικός Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Πατρέων.
Χατζηχαριστός Δημήτρης, εκλιπών καθηγητής της Αθλητικής Παιδαγωγικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, την τιμητική διάκριση του οποίου θα παραλάβει εκπρόσωπος της οικογένειάς του.
Με την ευκαιρία της τιμητικής διάκρισής τους, ο Κώστας και ο Τάκης Πετρόπουλος, έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:
«Η τιμή ανήκει στους αείμνηστους γονείς μας, Γιώργο Πετρόπουλο και Βάσω Ασπιώτη και στο Σύλλογό μας Απόλλωνα Πατρών, που μας διαμόρφωσαν, καθώς και στις οικογένειές μας που μας στήριξαν σε ό,τι προσπαθήσαμε στην εκπαίδευση, τον αθλητικό και τον κοινωνικό στίβο».                                                        Την ημέρα της ονοματοδοσίας του Γηπέδου

1973 ο Κώστας μόλις έχει τελειώσει το 6τάξιο γυμνάσιο, έχει επιστρέψει από ταξίδι της Εθνικής Ανδρών κι έχει παραμείνει στην Αθήνα στο φοιτητικό σπίτι του Τάκη για να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό. που τον χρύσωνε να πάει με εμταγραφή. Οδός Κάρφπου 49 Νέος Κόσμος Αθήνα.

Ο Κώστας και ο Τάκης με τον αείμνηστο Πατέρα τους Γιώργο μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της ναυαρίνου

Τα αδέρφια στο γήπεδο Ναυαρίνου

Ο Κώστας στο στάδιο της τότε ΕΑΣΑ φοιτητής με τον συμφοιτητή του Κώστα Μπουντόλο πρωταθλητή Εφήβων στο τριπλούν και σημερα καθηγητή Πανεπιστημίου της Βιομηχανικής του Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ

Ο Τάκης Πετρόπουλος με συμφοιτητή του μπροστά από το ιστορικό Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.