Bασίλης Αϊβαλής: Το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, αξίζει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής και μέλη της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» πραγματοποίησαν επίσκεψη στην 3η Περιφέρεια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην πόλη μας, η οποία εξυπηρετεί τις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία τεράστιας σημασίας για όλους μας καθώς από την λειτουργία της εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές.

Ο επαρκής συντονισμός της παροχής βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η άμεση ανταπόκριση σε αυτές, είναι καίρια ζητήματα καθώς ακόμη και λίγα λεπτά  μπορούν να αποβούν καθοριστικά.

Παρόλα αυτά είναι μια υπηρεσία υποστελεχωμένη και με έντονες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα συχνά να γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων περιστατικών που σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν μοιραία.

«Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει ρόλο στην ενίσχυση του έργου του ΕΚΑΒ μιας και εκτός των άλλων η μη ύπαρξη κατάλληλων χώρων για την εγκατάσταση τοπικών Σταθμών Άμεσης Βοήθειας κάνει προβληματική τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι τοπικοί αυτοί σταθμοί να στεγάζονται σε containers χωρίς πολλές φορές την δυνατότητα κάλυψης βασικών αναγκών των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Αϊβαλής.

«Ως αυριανή Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε την ύπαρξη διαθέσιμου αναξιοποίητου δημοτικού κτιριακού αποθέματος στην Πάτρα το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ προκειμένου να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να στεγαστούν με ασφάλεια και λειτουργικότητα σταθμοί του.

Παράλληλα δεσμευόμαστε για την επίλυση προβλημάτων προσβασιμότητας των ασθενοφόρων σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμη και στο κέντρο της, γεγονός που επανειλημμένα έχει  τεθεί ως θέμα από τους διασώστες και από τους πολίτες.

Το ΕΚΑΒ επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το κοινωνικό σύνολο και όλοι πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό  καθώς τα οφέλη από την εύρυθμη και ανεμπόδιστη λειτουργία του είναι τεράστια  για το σύνολο της κοινωνίας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.